Посланикът на Китай в ЕС Джан Мин заяви, че центровете

...
Посланикът на Китай в ЕС Джан Мин заяви, че центровете
Коментари Харесай

Китай: Лагерите в Синдзян не са по-различни от тези на Запад

Посланикът на Китай в Европейски Съюз Джан Мин съобщи, че " центровете за дерадикализация " на мюсюлмани в Синдзян " не са по-различни " от тези във Англия, Франция и Съединени американски щати, осведоми " Политико ".

Отбелязвайки, че центровете са ефикасни в битката с тероризма, посланикът разясни: " Държави като Съединени американски щати, Англия и Франция откриха центрове за дерадикализация и изправителни центрове. Мерките на Китай не са по-различни от техните ".
 В Синдзян е закононарушение да си млад, вкарват те в концентрационен лагер
В Синдзян е закононарушение да си млад, вкарват те в концентрационен лагер

Просто поради това, че си млад или си разговарял с родственик

Китай е упрекван в нарушаване на човешките права на уйгурите в Синдзян. В района държавното управление организира всеобщо следене и построи концентрационни лагери, което съгласно Пекин е за битка с ислямския фундаментализъм.

Съединени американски щати и Канада дефинираха дейностите на Китай в Синдзян за геноцид след разпространяване на свидетелски показания за насилствена дезинфекция.

Миналия месец Би Би Си заяви, че дамите от мюсюлманската етническа група уйгури редовно са изнасилвани в тези концлагери.
 Си Дзинпин: Щастието в Синдзян се усилва, нужен е верен мироглед
Си Дзинпин: Щастието в Синдзян се усилва, нужен е верен мироглед

Китай е под интернационален напън поради хипотетични нарушавания на човешките права

Коментарът на китайския дипломат е изработен на фона на разискванията в Европейски Съюз дали да се наложат наказания на китайски представители за нарушаванията в Синдзян.

Според неправителствената организация " Фрийдъм хаус " Съединени американски щати са с 83 от 100 точки по повод предоставяната независимост на жителите през 2020 година Англия е с 93 точки, а Франция с 90 точки. За съпоставяне Китай е с 9 от 100 точки.
 Китай прави геноцид над уйгурите
Китай прави геноцид над уйгурите

Докладът е оповестен от Newlines Institute for Strategy and Policy

Посланикът на Китай съобщи пред Европейския политически център, че Синдзян е изправен пред проблеми като битка с тероризма, екстремизма и сепаратизма, а не нарушаване на човешките права.

" През последните 4 година няма нито една терористична офанзива в Синдзян . Хората се усещат доста по-безопасно, могат да спят умерено през нощта ", разгласи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР