Посещения на повече туристи от Южна Корея, засилване на културния

...
Посещения на повече туристи от Южна Корея, засилване на културния
Коментари Харесай

Повече туристи от Южна Корея идват в Пловдив

Посещения на повече туристи от Южна Корея, усилване на културния продан и взаимни прояви с побратимения град Тегу обсъждаха по време на публична среща кметът на Пловдив Здравко Димитров и посланикът на Южна Корея в България – Н. Пр. Ли Хо-шик.

Градоначалникът срещна дипломатическия представител с културния и стопански профил на града, като акцентира хилядолетната му история и обстоятелството, че е водещ учебен и стопански център за страната.

Н. Пр. Ли Хо-шик показа на Здравко Димитров, че преди да бъде назначен за дипломат първият му контакт с Европа е бил точно в Пловдив, където дружно със фамилията си е посетил забележителностите в града под тепетата. Още тогава е бил впечатлен, че градът е Европейска столица на културата и има обилие от културни и исторически монументи.

Участниците в срещата, измежду които и заместник-кметът Тодор Чонов, показаха вяра, че след пандемията ще се възстановят връзките сред градовете и страните.

Те разясниха още, че локалните управляващи са извънредно значими за просперитета на страната, защото те осъществят политики за възстановяване качеството на живот на жителите. Посланик Ли Хо-шик, от своя страна, показа, че идната 2022-а в Южна Корея също предстоят избори за президент и локална власт.

По време на срещата бяха обрисувани и тематиките, в които да се задълбочи двустранното съдействие – стопански конгреси и взаимни културни прояви.

Н.Пр. Ли Хо-шик е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Корея в Р България от 18 юни 2021г.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР