Посещението на Путин в Турция, което беше планирано за понеделник

...
Посещението на Путин в Турция, което беше планирано за понеделник
Коментари Харесай

Путин бил изплашен от заповедта за арест, нямало да отиде в Турция

Посещението на Путин в Турция, което беше планувано за понеделник - 12 февруари, се отсрочва.

" Беше предстоящо да се отсрочи. Получи се класическо дежавю. Миналата година имаше мощно обявена аудиенция на съветския президент в Турция през август. Срещата не се състоя, а беше оповестено, че Ердоган ще отиде в Москва на 8 септември. Дори не беше на 8, отиде на 1 септември, срещата беше в Сочи - последната им среща ", подсети някогашният общоприет консул в Одрин и политически анализатор Георги Димов.

Вероятно Путин няма да отиде в Турция, а Ердоган ще отиде или в Москва, или още веднъж в Сочи, предвижда Димов.

" Руският президент е доста обезпокоен от заповедта за арест. Тя е от 17 март и след нея той пътува единствено веднъж зад граница и това беше в Китай през август предходната година ", разяснява политическият анализатор в ефира на Bulgaria ON AIR.

Димов напомни тематиките от предходната среща сред Путин и Ердоган. Една от тях е двустранният стокообмен сред Турция и Русия.

" Беше обявено, само че не се осъществя, че ще бъдат направени проекти за прекосяване в двустранната търговия в разплащане в локална валута. Анкара пое задължения да помогне на съветска банка. Има проекти за обновяване на плана за втора турска АЕЦ ", изброи гостът.

По думите на Димов идните избори е малко евентуално да попречат на срещите: " Ердоган ще търси реванш за изгубените две кметски места в Истанбул и Анкара на изборите отпреди 5 години ".

Той разяснява избора на съпредседателите на Движение за права и свободи.

" Българската партия и Турция са като скачени съдове. Взаимно се допълват по време на избори ", приключи Димов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР