Посещението на Нанси Пелоси в Тайван започва на 2 августТретият

...
Посещението на Нанси Пелоси в Тайван започва на 2 августТретият
Коментари Харесай

САЩ изтеглят самолетоносачи, Китай концентрира войски: Ще стане ли Тайван място за сблъсък на двете ядрени сили?

Посещението на Нанси Пелоси в Тайван стартира на 2 август

Третият по значителност водач в американската политическа подчиненост, ръководителят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси въпреки всичко ще посети Тайван. Беше обявено, че визитата е планувано за 2-3 август. Пелоси ще посети тайванския парламент и ще се срещне с ръководителя на администрацията на острова Цай Инг-вен.

Пелоси даде обещание да бъде в Тайван по-рано тази година, само че пътуването беше отсрочено заради обстоятелството, че мадам спикер се разболя от COVID-19. Белият дом и тогава, и в този момент изрично я разубеждаваше да не посещава Тайван. Недопустимостта на служебното пътешестване се обсъждаше в Пекин, където даже заплашиха да прихванат самолета с американската делегация.

Пътуването внезапно усили рисковете от военна борба сред Китай и непризнатия Тайван. Дори във Вашингтон считат, че демонстративното посещаване на острова на подобен почитан политик може да докара до съществено изостряне освен на китайско-тайванските, само че и на китайско-американските връзки.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън намерено съобщи, че Пентагонът не счита за положителни проектите на Пелоси да включи Тайван в програмата си за азиатската си обиколка, само че призна, че не е в положение да повлияе на проектите на говорителката.

Китайското външно министерство към този момент разгласи началото на " сериозна подготовка " за визитата. „ Ние неведнъж сме изразявали пред американската страна нашата сериозна угриженост по отношение на вероятното посещаване на ръководителя Пелоси в Тайван и нашето мощно опълчване на това посещаване “, сподели представителят на китайското външно министерство Джао Лидзиан.

Съобщава се също, че Пекин е предал своята угриженост на Вашингтон по неофициални канали, като го е направил по доста застрашителен метод, като още един път напомни, че КНР счита Тайван за част от своята територия, а тайванският въпрос е основен и в същото време най-деликатен в връзките сред Пекин и Вашингтон.

Междувременно Пентагонът стартира да изтегля самолетоносачи към Тайван.

Владимир Василиев, основен откривател в Института за Съединени американски щати и Канада, сподели пред радио „ Комсомолская истина “: „ Конфликтът към Тайван всъщност е раздут. Американците тук работят като провокатори. Дали Пелоси каца в Тайван или не – има ли значение от позиция на смяна на салдото на силите, от позиция на фундаментална смяна на отношението към Тайван? В кратковременен проект не. Стратегията за въздържане на Китай, която Съединените американски щати оповестиха, не стартира и не приключва с визитата на Пелоси.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР