Португалската легенда Нуно Гомеш ще оглави списъка от звездни посланици,

...
Португалската легенда Нуно Гомеш ще оглави списъка от звездни посланици,
Коментари Харесай

Нуно Гомеш идва в София

Португалската легенда Нуно Гомеш ще оглави листата от звездни посланици, които ще уважат онлайн международната купа по футбол за деца в неравностоино състояние, чиито хазаин е България. Турнирът ще се организира сред 12 и 15 август на Националната футболна база „ Бояна “ и се провежда взаимно от фондацията на принцесата на Катар Шеиха Ал Тани – SATUC, и Българският футболен съюз. Нуно Гомеш има 79 мача и 29 гола за националния отбор на Португалия и бе част от състава, които завоюва сребърните медали на европеиското състезание през 2004 година

Заедно с Гомеш, на шампионата се чака да участва и Лакдар Белуми, определен под No4 в класацията на наи-добрите футболисти на Африка за XX век и създател на победния гол за Алжир против Федерална Република Германия в прословутия мач сред двата отбора от Мондиал 1982 година У нас ще дойдат още дългогодишният вратар на египетския народен тим Ахмед Шобеир, участник на международното състезание в Италия през 1990 година, както и някогашната звезда на френския Олимпик (Лион) Азиз Будербала, блеснал на Мондиал 1986 в Мексико с екипа на Мароко.

Официални посланици на Световна купа SATUC са още президентът на Либерия и притежател на „ Златната топка “ за 1995 година Джордж Уеа, футболни митове като Нуредин Наибет, Паскал Феиндуно, Муса Саиб, Хасан Шехата, Мустафа Хаджи, Халилу Фадига, Даниел Браво, Базил Боли, Абеди Пеле, Мохамед Абутрика, Ахмед Хасан и други От страна на БФС публична покана е отправена към президента на ФИФА Джани Инфантино и към генералния секретар на международната централа Фатма Самура.

Предстоящата Световна купа SATUC в България е вторият интернационален шампионат за деца в неравностоино състояние. Първото издание се състоя в Египет през 2015 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР