Порталът за сравнение на автомобили carwow.de взе Международният ден на

...
Порталът за сравнение на автомобили carwow.de взе Международният ден на
Коментари Харесай

Жените купуват коли по различен начин от мъжете?

Порталът за съпоставяне на коли carwow.de взе Международният ден на дамата като мотив за осъществяване на онлайн анкета с над 2000 за желанията и факторите за взимане на решения на съответния пол, като резултатът несъмнено разсейва остарелите стандарти.

Анкетата на онлайн портала извади нескрито няколко изненади, само че и въпреки това удостовери остарели изказвания. “ Мъжете обичат огромни коли с мощни мотори, а дамите не могат да паркират! “ е общоизвестно факсимиле, само че изследването потвърждава противоположното.

Докато една трета от мъжете в решението си за покупка влагат главно на практика аспекти като да вземем за пример компактната форма, нужна за шофиране в града, само че въпросът за практичността е по-малко значим за дамите. Само една на всеки 10 дами взема поради на практика аспекти, когато взема решение за покупка и евентуално също би взела участие в упражнението за вкаране на голям SUV даже в най-малкото място за паркиране.

В някои точки обаче изследването удостоверява клишетата. Повече от половината от мъжете обръщат особено внимание на размера на мотора, когато купуват кола и търсят скорост. Въпреки това техническият съставен елемент не е тематика табу за дамите купувачи. За над една трета от дамите техническият фактор мощ е също толкоз значим и решителен.

Що се отнася до външния тип, въпреки това, печелят дамите. 37 % от купувачките базират решението си на естетически аспекти като дизайн, цвят и стилни елементи, наред с други неща. Външният тип и естетическите добавки на автомобила също не са маловажни за мъжете, само че единствено за 28 % в съпоставяне.

В съпоставяне с мъжете, дамите избират по-често консултиране лице в лице в процеса на изследване и продажба. Има обаче прилики тук - както за мъжете, по този начин и за дамите, задълбоченото изследване и препоръки предхождат решението за покупка. Сигурността, че сте изцяло осведомени, когато вземате това огромно решение, е значима за и двете (65 % от мъжете и 48 % от жените) имат главната мотивация.

Цифрите обаче акцентират, че мъжете са по-скептични по отношение на осъществяването на покупка и се нуждаят от повече време, с цел да вземат най-сетне решение за заплащане. За 29 % от дамите факторите време и огромният брой предложения съставляват забележителен предел в процеса на взимане на решение. Мъжете, въпреки това, наподобява могат умишлено да си оставят повече време за взимане на решение и покупка развой.

Разлики има и в метода на показване на мечтаната кола. В цифровата епоха интернет проучванията и порталите за съпоставяне, са потвърдено нужни, както за мъжете, по този начин и за дамите. Въпреки това дамите са по-склонни да посещават сесия за консултиране относително по-често на място в дилърството. Малко над една от 10 дами би взела решение за покупка не разчитайки на интернет изследвания, до момента в който единствено седем % от мъжете отхвърлят онлайн препоръки.

Колкото и пътищата до окончателното решение за покупка да се разминават, в последна сметка те явно се събират в общ път. В допълнение към бързата и комфортна обработка (34 % от дамите и 28 % от мъжете), изследването класира справедливите цени като безспорен водач, когато става въпрос за упованията на доставчика на услуги. Във времена на инфлация и растящи разноски това е решаващият мотив за покупка и за двата пола с повече от 80 % утвърждение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР