Porsche са преработили съществено третото поколение на Cayenne със задълбочени

...
Porsche са преработили съществено третото поколение на Cayenne със задълбочени
Коментари Харесай

Повече лукс, повече производителност: Porsche представя новия Cayenne

Porsche са преработили значително третото потомство на Cayenne със задълбочени промени в задвижването, шасито, дизайна и оборудването. Това е подобрило в допълнение освен продуктивността на пътя и отвън него, само че и първокласния всекидневен комфорт.

• Задълбочено надграждане
• Изживяване за лидера на Porsche: нова идея за контрола и цифров кокпит
• Изразителен дизайн на екстериора с радикални промени
• Иновативни HD Matrix LED предни фарове
• Оптимизирано шаси с ново окачване с 2 клапана
• Повече мощ за всички разновидности на мотора

Porsche са усъвършенствали обширно своя сполучлив първокласен SUV. Новият Cayenne дебютира със мощно цифровизиран екран и идея за надзор, нова технология за шасито и новаторски високотехнологични характерности. „ Това е едно от най-обстойните продуктови надграждания в историята на Porsche “, споделя Михаел Шецле, вицепрезидент на продуктовата линия Cayenne. Матрични LED предни фарове с висока резолюция осветяват пътя по отношение на всяка обстановка на шофиране, система за качеството на въздуха филтрира замърсителите на въздуха в купето и – за пръв път в Cayenne, пасажерът на предната седалка разполага със личен екран за информация и забавление – за видео стрийминг по време на пътешестване да вземем за пример. С обширно надграден дизайн и гама от по-мощни мотори Cayenne акцентира поръчката си за най-спортен автомобил в своя сегмент.

Дигитализиран и фокусиран върху лидера: преживяване за лидера на Porsche
Porsche са интегрирали изцяло освежен екран и идея за надзор в новия Cayenne. Новото преживяване, въведено за първи път при Porsche Taycan, е концентрирано по оста на лидера и усъвършенства дейностите. Често употребяваните от лидера функционалности са ситуирани напряко върху или в непосредствена непосредственост до кормилото. Например лостът, ситуиран отляво зад кормилото, към този момент има спомагателни функционалности за ръководство на подпомагащите системи за шофиране. Селекторът на автоматизираната трансмисия в новия Cayenne към този момент е на таблото. Това освобождава място на новата централна подпора за отделения за движимости и огромен контролер на климатика с черен панел с грациозен дизайн. Големи, елементарно налични контроли, съчетани с механични превключватели на климатика и тактилен контролер за силата на звука, обезпечават оптимална работа и изтънчен външен тип. Ключова характерност на новото преживяване за лидера на Porsche е верният баланс сред цифровите и аналоговите детайли.

За първи път обновеният кокпит на Cayenne включва изцяло цифров 12,6-инчов инструментален клъстер с така наречен закривен и свободно изравен дизайн и разнородни варианти за екрана. Оптимизиран head-up екран е разполагаем като алтернатива. Стандартният 12,3-инчов централен екран на системата за ръководство на връзката Porsche Communication Management (PCM) се интегрира хармонично в новото табло и обезпечава достъп до всички свързани с автомобила функционалности. Осигурени са и нативни приложения като Spotify® и Apple Music®, с цел да се усъвършенства свързаността в новия Cayenne. За първи път е разполагаем и 10,9-инчов екран от страната на пасажера. Това обогатява неговото преживяване на пътя посредством извеждане на данни за продуктивността, обезпечаване на обособен достъп до контролите на информационно-развлекателната система и, според от пазара, дава алтернатива за видео стрийминг по време на пътешестване. Специално фолио подсигурява, че лидерът не може да види този екран.

Усъвършенстван дизайн, новаторска светлинна технология
Новият Cayenne е с изключително експресивен външен тип. Нова предница с по-извити калници, нов челен похлупак и предни фарове с софтуерно лъчение акцентират широчината на автомобила. Триизмерни задни светлини, изчистени долни повърхности и нова задна престилка с интегрирана стойка за регистрационния номер дефинират задната част на новия Cayenne. Разширена палитра с три нови цвята, олекотени спортни пакети, спестяващи 33 кг за Cayenne Coupé, и нова цялостна гама с 20-, 21- и 22-инчови джанти разрешава самостоятелна и динамична настройка на автомобила.

Матричните LED предни фарове към този момент са общоприетоо съоръжение за новия модел, а матричните LED предни фарове с висока резолюция са нова опционална характерност. С два HD модула и над 32 000 пиксела за всеки фар новаторската технология разпознава другите участници в придвижването и блокира лъча на дългите светлини за тях с акуратност до пиксел, с цел да не ги заслепява. Яркостта на модулите може да се контролира в над 1000 стъпки според от обстановката на шофиране. Персонализираните светлинни режими покачват сигурността и комфорта на пътя.

Porsche са въвели и система за качеството на въздуха в новия Cayenne. По стандарт автомобилът употребява предварителни навигационни данни, с цел да регистрира приближаващи тунели и да задейства автоматизирано рециркулация на въздуха. Опционално датчик регистрира равнището на фини прахови частици и го прекарва през филтъра за тънък прахуляк няколко пъти, в случай че е належащо. Освен това йонизаторът отстранява доста микроби и замърсители във въздуха, което е изключително потребно за страдащите от алергии.
Клиентите могат в допълнение да употребяват необятна гама от нови и усъвършенствани системи в помощ на лидера. Те включват дейния ограничител на скоростта и асистента при отклонение, асистента за завиване и усъвършенстваната система Porsche InnoDrive като част от адаптивния темпомат. Това значи, че новият Cayenne е още по-добър в подпомагането на лидера при рискови обстановки, както и в тапи по автомагистрали и основни пътища.

Повишен комфорт на возене и продуктивност
Porsche в този момент оборудва Cayenne фабрично с окачване със стоманени пружини, в това число системата за интензивно ръководство на окачването Porsche Active Suspension Management (PASM). Нови амортисьори с 2-клапанна технология и делене по този метод на етапите на подскачане и компресия разрешават усъвършенствана успеваемост при всички обстановки на шофиране. Забележимо са усъвършенствани съответно комфортът при ниски скорости, ръководството при динамично завиване и поддържането при наклоняване на каросерията. Изживяването зад кормилото може да бъде в допълнение усъвършенствано с новото адаптивно въздушно окачване с 2-камерна, 2-клапанна технология. Това усъвършенства преживяването посредством чувство за меко окачване, стабилизира автомобила и опростява ръководството на пътя и отвън него – в съпоставяне както със общоприетото окачване, по този начин и с предходния модел. В същото време адаптивното въздушно окачване покачва прецизността и продуктивността на пътя и понижава придвижванията на каросерията при динамични обстановки на шофиране. Окачването обезпечава и още по-рязко разграничаване сред режимите на шофиране Normal, Sport и Sport Plus.

Хибриден модел с по-голяма мощ и пробег в електрически режим до 90 километра
В Европа новият Cayenne дебютира с три разнообразни версии на мотора. Съществено усъвършенстван 4-литров битурбо мотор V8, създаден от Porsche, заменя предходния мотор V6 в новия Cayenne S. С оптималната мощ от 349 кW (474 к.с.) и въртящ миг от 600 Нм – с 25 kW (34 к.с.) и 50 Нм повече от предшественика – той форсира както SUV, по този начин и SUV Coupé до 100 км/ч за 4,7 секунди. Максималната скорост е 273 км/ч. Входното равнище в света на Cayenne е с усъвършенстван 3-литров турбо мотор V6. Сега автомобилът генерира 260 kW (353 к.с.) и 500 Нм, което е с 10 kW (13 к.с.) и 50 Нм повече отпреди.

Шестцилиндровият мотор е също в основата на задвижването на Cayenne E-Hybrid. В комбиниране с новия електрически мотор, усъвършенстван с 30 kW до 130 kW (176 к.с.), комбинираната мощ нараства до 346 kW (470 к.с.). Високоволтовата батерия с потенциал, повишен от 17,9 kWh на 25,9 kWh, според от равнището на съоръжение, към този момент разрешава пробег в напълно електрически режим до 90 км по WLTP. Ново бордово зарядно устройство с мощ 11 kW в този момент редуцира времето за зареждане при подобаващ източник на сила до по-малко от два часа и половина макар нараствания потенциал на батерията. По време на пътешестване усъвършенстваните е-хибридни режими на шофиране покачват успеваемостта на автомобила.

Извън Европейски Съюз Turbo GT, планиран за оптималната продуктивност на пътя, към момента е топ моделът в гамата на Cayenne на множеството пазари на Porsche. Предлага се извънредно като купе и се възползва от всички оптимизации и нововъведения на моделната серия. Освен това мощността на 4-литровия битурбо мотор V8 на Turbo GT е увеличена с 14 kW (19 к.с.) до 485 kW (659 к.с.). Cayenne Turbo GT форсира от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди с оптималната скорост 305 км/ч.

Наличен с разширено общоприетоо съоръжение на цени от 92 820 евро

Стандартното съоръжение на Cayenne е доста разширено и включва Matrix LED предни фарове, системата за интензивно ръководство на окачването Porsche Active Suspension Management, 20-инчови джанти, челен и заден помощник за паркиране, в това число камера за заден ход, и поставка за смарт телефон с индукционно зареждане до 15 вата. В Германия Porsche предлага новия Cayenne на цени, започващи от 92 820 евро (Coupé от 97 080 евро) с Данък добавена стойност и характерно за страната съоръжение. Цената на Cayenne E-Hybrid стартира от 107 160 евро (Coupé от 110 280 евро), а на Cayenne S – от 111 420 евро (Coupé от 116 940 евро). Новите модели към този момент са налични за поръчка, като доставките за Европа ще стартират през месец юли 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР