Porsche Carrera Cup е институция. В продължение на 30 години

...
Porsche Carrera Cup е институция. В продължение на 30 години
Коментари Харесай

Porsche Carrera Cup - 30 години и продължава

Porsche Carrera Cup е институция. В продължение на 30 години серията е посетител на спортните писти и за доста почитатели на моторните спортове нещо като майката на всички едномарковишампионата. Вече е явен и спортният календар за сезон 2020.

Специален акцент в него ще е кръгът част от именитите 24 часа на Льо Ман. Във френската класика на дълги дистанции гонката стартира дружно с Porsche Carrera Cup France. В календара има общо шест кръга от ADAC GT Masters, по едно в програмата на немското състезание за туристически коли (DTM) и в
Льо Ман.

Всички кръгове се карат в по две гонки с две 30-минутни спринт надпревари. В Мост (Чехия) ще има двудневен тест преди сезона. Първият кръг от купата Carrera ще е вОшелслебен с ADAC GT Masters.

„ Очакваме трогателен сезон през 2020 година с две серии от висок клас, а надпреварата в Льо Ман ще бъде връхна точка единствено поради специфичната атмосфера и впечатляващата история на събитието ", съобщи Хуруи Исак, началник на плана на Porsche Carrera Cup Германия.

Първото съревнование от серията Porsche Carrera Cup Германия беше през 1990 година в белгийската писта Золдер и до през днешния ден са извършени над 300 надпревари.

През предишния сезон всички водачи се състезаваха един против различен с настоящата версия на модела - Porsche 911 GT3 Cup с мощ 485 к.с. (991 II). За доста от водачите Купата Карера беше и решаващата стъпка в кариерата им. Рекордьор на поредицата сега е Майкъл Амермюлер. Той има 17 победи в надпреварата, което го прави към този момент и най-успешният водач в историята на Porsche Carrera Cup Germany.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР