Поройните дъждове нанесоха вреди на голяма част от общините в

...
Поройните дъждове нанесоха вреди на голяма част от общините в
Коментари Харесай

Пороят отнесе мостове и пътища в Пиринско, общините в бойна готовност, струпаха техника покрай реките  

Поройните дъждове нанесоха вреди на огромна част от общините в Пиринско. Със сигнал до община Благоевград се обади кметският наместник на село Горно Хърсово Иван Николов, който заяви, че придошлата река е отнесла моста към махала Акациите и се е задействало свлачище, което затвори пътя към махала Кацарци на прилежащото село Марулево. Отнесен е и водопроводът. Спешно комисии от Общината на място са огледали вредите и с предписание на кмета Илко Стоянов през вчерашния ден земната маса бе отстранена, а достъпът до махала " Кацарци " бе възобновен.
Незабавно регионалният шеф Стоян Христов свика незабавно междуведомствена комисия. Тя би трябвало да направи инспекция и да излезе с констативен протокол кой орган е способен да възвърне достъпа на хората до домовете им, изясни губернаторът

Якорудабе на ръба да разгласи бедствено състояние, откакто притоците на Места преляха. Буйната река подкопа основите на моста към града и се наложи той да бъде затворен. Свлачища се задействаха до с. Бел Камен и с. Смолево.

Зловещ по мащаб дъжд с градушка се изля в региона сред Аврамово и Якоруда към 16 часа през вчерашния ден. В резултат от изобилния дъжд деретата се препълниха, а реки преляха.

Водата провокира срутване на земна маса край спирка Смолево заради което трен " Родопи " престоя към половин час на мястото до момента в който екип от БДЖ и НКЖИ почисти стоманения път, с цел да продължи влакът.

Напрежение има и в община Сатовча, откъдето оповестиха цялостна подготвеност за разчистване на улиците, шахтите и деретата в общината. И през днешния ден синоптиците предизвестяват за мощни дъждове в Пиринско, което тормози хората.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР