Поредната политическа поръчка срещу ръководената от мен администрация стана факт

...
Поредната политическа поръчка срещу ръководената от мен администрация стана факт
Коментари Харесай

Кметът на „Младост“: Обвиненията на Контрера са политическа поръчка

Поредната политическа поръчка против ръководената от мен администрация стана факт през днешния ден. Бяхме упрекнати, че в „ Младост” през предходната година сме дали страхотни суми за разчистване и озеленяване, освен това непозволено. Докато ревизирах числата, които превъзбудиха господин Контрера, взех решение да ги съпоставя с тези за други региони и още веднъж осъзнах, че не ние харчим доста, а още веднъж „ Младост” е най-ощетен в София.

Това се споделя в публична позиция до Факти.бг на Десислава Иванчева, кмет на регион „ Младост “. Тя разяснява данните, изнесени от общинския консултант Карлос Контрера.

Дават се луди пари за разчистване и озеленяване, от които регионът с над 100 000 индивида получава трохички. Ако погледнем бюджета на София, за поддържане на междублокови пространства през предходната година са дадени 8 млн. лева, още 23,4 млн. за озеленяване и други над 6 млн за БКС, както се назовават звената за поддръжка. На този декор се оказа, че 400-те хиляди лв. за „ Младост” са проблематични. И тъй като не желая да остават подозрения измежду непредубедените жители, ще отговоря по разбивки.

Започвам с един откъс на господин Контрера: „ За сведение поддържането на уличните и алейните дървета в цяла София е към 900 000 лева на година. В „ Младост” с съвсем половината от тази сума имаме коефициент на потребно деяние, клонящ към нула”. Внушението е, че тези пари би трябвало да бъдат съпоставени с 400-те хиляди за „ Младост”, а в действителност би трябвало да се съпоставят с 10 000 лева, колкото са дадени за поддържане на дървета, т.е. за подрязване и унищожаване на рискови дървета с вишка. Благодаря на господина за напомнянето, че по това перо отива близо милион за София и ще попитам: белким „ Младост” има към 1% от площите на София, та можем да отделим единствено толкоз, с цел да поддържаме дърветата. Докато ревизирах обстоятелствата открих, какъв брой се дава в различен регион, който има 1400 дка площи или единствено със 100 дка повече от „ Младост”. Над 300 000 лева с Данък добавена стойност единствено за разчистване и поддръжка, без да са купувани машини, без да са правени нови площадки, без да са слагани пейки и кошчета, просто за самата поддръжка.

На господин Контрера му се виждат скъпи две детски площадки, които направихме. Забравя да каже или може би не знае, че изпълнителят е определен посредством социална поръчка, за която няма нито една тъжба. Сигурно и не знае, че край тези площадки са инсталирани повече стълбове за осветяване, освен това слънчево, в сравнение с заложеното при заданието. Смята, че е проблем, че 60 000 лева са изхарчени за покупка на техника, само че това са пари дадени след договаряния и избор освен по качество, само че най-много по най-ниски цени.

Взехме моторни и тракторни косачки, с цел да не закъсняваме като предходната година с косенето, резачки, камион, генератор, който ни прави страхотна работа, с цел да може да слагаме пейки и да правим поправки в занемарените с десетилетия площадки и градинки. Защо бяха занемарени, при съществуването на тези бюджети на Столична община, допускам всички се досещаме. Г-н Контрера сподели, че са отстранени 59 дървета, само че не помни да спомене нещо, което като общинар беше хубаво да научи, а точно че те са махат единствено с наставления от Дирекция „ Зелена система” след осъществена експертна оценка, че са рискови. Казва, че в „ Младост” не се садят нови дървета, а за година те са повече от 200, без да се броят доброволческите акции, които вършим.

Точно поради сходните политически поръчки ние снимаме доста от нещата, които вършим. Това някои биха нарекли пиар, а в действителност е нашето оправдание против клеветите. Всъщност имам вяра, че елементарните жители виждат смяната. А по отношение на нерегламентираното харчене на средствата, чакам следващата инспекция, на която с документи, а не на думи, да потвърдим, че всеки един лев е изхарчен безусловно законосъобразно. Предполагам доста хора знаят, че всеки месец ни се пращат какви ли не инспекции, свикнахме с тях и знаем, че те целят администрацията, вместо да работи, да вади и да показва купища документи. Резултатите от инспекциите са еднопосочни, ние няма от какво да се тормозим и сме изрядни. И ще продължаваме по този начин и отсега нататък, заключава Десислава Иванчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР