Поредна стачка на персонала по сигурността на германски летища заради

...
Поредна стачка на персонала по сигурността на германски летища заради
Коментари Харесай

Стачка блокира летищата в Германия


Поредна стачка на личния състав по сигурността на немски летища поради спор към заплащането, нарушиха трафика на осем немски летища. Причината за недоволството на личния състав по сигурността е поради спор към заплащането, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стачката ще обхване летищата Франкфурт, Берлин, Бремен, Хамбург, Хановер, Щутгарт, Дюселдорф и Кьолн/Бон.

Синдикалният колос " Ферди " (Verdi) разгласи следващите протестни дейности, които започнаха в среднощ (01:00 часа българско време) и ще продължат 24 часа.

От синдиката желаят почасово нарастване на заплатата за чиновниците по сигурността на летищата от най-малко 1 евро (1, 11 долара), както и равнене на възнагражденията в другите райони.

Заради неналичието на надзор по летищата, доста пасажери няма да могат да се качат на борда на самолетите за полетите от най-голямото немско летище във Франкфурт, предизвести операторът " Фрапорт “ (Fraport).

Контролът ще е налице за директните пасажери.

Нов кръг договаряния са планувани за четвъртък (24 март) в Раунхайм, отвън Франкфурт, като синдикатите се пробват да уредят разногласието за договорите на 25 000 души личен състав по сигурността на национално ниво.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР