Поредна смяна на съдия беляза делото срещу прокурорския син Васил

...
Поредна смяна на съдия беляза делото срещу прокурорския син Васил
Коментари Харесай

Осми съдия поема делото срещу прокурорския син

Поредна промяна на арбитър беляза делото против прокурорския наследник Васил Михайлов. Новата причина е, че избраният сега докладчик отпътува на стаж в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург. Така делото против сина на пернишкия обвинител Бисер Михайлов ще бъде поето от осми арбитър от Софийския областен съд (СРС), заяви Лекс.

Първоначално делото беше разпределено на инцидентен принцип на арбитър Весела Дончева. Тя обаче го приключи и прати за разглеждане в районния съд в Перник, където са осъществени закононарушенията. Впоследствие всички магистрати от РС-Перник се водиха, като акцентираха, че познават бащата на обвинения - прокурора от окръжната прокуратура Бисер Михайлов и са в служебни и персонални връзки с него, което може да докара до подозрения в безпристрастността и обективността им. Така делото стигна до Върховния касационен съд (ВКС), който сподели, че СРС вярно го е изпратил в Перник, само че откакто в тамошния областен съд не може да се образува правосъден състав, то би трябвало да го гледа СРС. Когато производството се озова още веднъж в районния съд в София, обаче последваха пет отвода на съдии с разнообразни претекстове.

Съдия Радослава Качерилска, която в последна сметка пое делото против Васил Михайлов, е утвърдена за 10-месечен стаж в регистратурата на Европейски съд по правата на човека, който стартира на 1 април. През това време тя ще е в неплатен отпуск, като разноските за стажа се поемат от план по Норвежкия финансов механизъм. Така се оказва, че на съвещанието на 7 април ще би трябвало да влезе осми арбитър, като следва той да бъде определен посредством чоп.
По второто дело против Васил Михайлов - още веднъж за побой, също има серия от отводи, само че на магистрати от районния съд в Перник. През февруари т.г. прокуратурата внесе в РС-Перник обвинителен акт против Михайлов за това, че на 12 май 2022 година към 1:00 ч. измежду нощ наоколо до детска площадка в Перник, се е заканил с ликвидиране на мъж и го е удрял в главата с корав предмет.

Срещу прокурорския наследник има и трето дело за побой. Той е за случай от лятото на 2021 година в Созопол, когато Михайлов е нападнал мъж и го е блъснал в лицето. Районната прокуратура в Бургас му е повдигнала обвиняване за нанасяне на междинна телесна щета.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР