Поредна санкция за спортистите на Русия и Беларус. Международната федерация

...
Поредна санкция за спортистите на Русия и Беларус. Международната федерация
Коментари Харесай

Изхвърлиха художествената гимнастика на Русия и Беларус

Поредна глоба за спортистите на Русия и Беларус. Международната федерация по гимнастика (FIG) изключи спортистите на двете страни от присъединяване във всички интернационалните надпревари.

"Руските и беларуските спортисти, и формалните лица, измежду които и съдиите, няма да вземат участие в надпревари на FIG от 7 март до второ разпореждане.

Руските и беларуските жители, които са членове на Изпълнителния комитет на FIG или на техническите комитети на FIG, не са наранени от тази мярка, когато работят в качеството си на органи на FIG. ", написа на .

Това значи, че на килима няма да забележим представители на Русия и Беларус на идните Световни купи по художествена гимнастика. Първата за годината е в Атина от 18 до 20 март, а по-късно е тази в София от 8 до 10 април.
Снимка: Reuters
Ударът по съветската гимнастика е голям, защото ансамбълът и самостоятелните състезателки на "Сборная " постоянно са главен любимец за златните медали. Те са и най-големите съпернички на българките за първото място.
Това е следващата глоба за спортистите на двете страни след нахлуването на съветските войски в Украйна. МОК също забрани на параолимпийците им да вземат участие на Игрите в Токио.
ФИФА и УЕФА пък наказаха Русия, като изхвърлиха клубните й отбори от евротурнирите и лишиха правото на "Сборная " да взе участие в плейофите за международното състезание в Катар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР