Пореден протест срещу убийството на Митко от Цалапица блокира частично

...
Пореден протест срещу убийството на Митко от Цалапица блокира частично
Коментари Харесай

„Аз съм Митко и няма да мълча”: Пореден протест след убийството в Цалапица

Пореден митинг против убийството на Митко от Цалапица блокира отчасти пътя Пловдив-Пазарджик. Близки, другари и поданици на селото още веднъж се събраха до кръговото на Орта хан с искане за обективни присъди след жестокото ликвидиране на  Димитър Малинов.

Движението се стопира отчасти за времето от 18:00 до 20:00 часа, като се пропущат коли през няколко минути. Близките на убитото момче скандират „ Убийците в пандиза ” и „ Аз съм Митко и няма да мълча ”. Преминаващите коли се солидаризират с протестиращите и натискат клаксоните в символ на съпричастност при прекосяване през кръговото, написа

Припомняме, че обвиненият за палач на Митко Рангел Бизюрев към момента е в неопределеност. Той се търси с Европейска заповед за арест в продължение на месеци. Баба му изрази терзание, че той може към този момент да не е жив. Призова го да се прибере в България.

Жителите на Цалапица са безапелационни, че митингите ще продължат всеки четвъртък и неделя, до момента в който не бъде хванат посоченият за палач Димитър Бизюрев.

Междувременно Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт против близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови за персонално укривателство.

Те ще се изправят пред съда за това, че на 20.07.2023 година – 21.07.2023 година в Цалапица в съучастничество като причинители, са спомогнали Рангел Бизюрев, направил на 20.07.2023 година съзнателно ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне и да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене посредством обезпечаване на средства и транспорт и прикриване на следите от осъщественото действие.

Към момента двамата са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и следва Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.  

Повече за убийството вижте в публикациите:
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР