Пореден протест се провежда тази вечер в Цалапица под мотото

...
Пореден протест се провежда тази вечер в Цалапица под мотото
Коментари Харесай

Нов протест в Цалапица, хората искат по-бързо разследване на убийството

Пореден митинг се организира довечера в Цалапица под мотото " Справедливост за Митко, съд и затвор за убийците ". Протестиращите затвориха за малко пътя към Пазарджик и уважиха с едноминутно безмълвие паметта на 24-годишния Митко.

Близките на убитото момче упорстват за по-бързо следствие и залавяне на посочения за причинител Рангел Бизюрев. Той се търси с европейска заповед за арест и се допуска, че е в Германия. Въпреки уверенията на органите на реда, че работят в тясно съдействие с партньорските служби, протестиращите желаят действителни резултати.

Настояват и за смяна в обвиняването към арестуваните по случая близнаци. Според тях двамата братя са съучастници в тежкото закононарушение.

Част от хората в Цалапица приканват и за организирането на нов митинг в събота. Те желаят той да се организира в Панагюрище, тъй като се твърди, че точно там са се преместили околните на близнаците, които са помогнали да бъде заровен трупът на Димитър Малинов. Но майка му, Атанаска Бакалова съобщи, че митингите ще останат в Цалапица и ще бъдат мирни, предаде БНТ.

Към момента Валентин и Борислав Динкови са с непрекъснат арест с обвинявания за персонално укривателство, което по закон се санкционира с до пет години затвор. Не е изключено, в случай че бъдат събрани още доказателства по делото, обвиняването им да бъде променено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР