Пореден опит да накара втората политическа сила Продължаваме промяната-Демократична България

...
Пореден опит да накара втората политическа сила Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не, не е нормално да ни бутат към коалиция с ДПС, БСП или Късия*

Пореден опит да накара втората политическа мощ Продължаваме промяната-Демократична България да свие перките си и да се съгласи на (почти историческия) компромис да ръководи с ГЕРБ направи в Българска национална телевизия зам.-лидерът й Томислав Дончев. Вицето на Бойко Борисов подсети, че по протокол би трябвало по-слабият да е подготвен за по-радикален компромис, само че посочи, че точно ГЕРБ склонила глава за редица оферти към нея, отправени от ПП-ДБ. 

И на този декор издаде недоволството си от това, че съперниците (или партньорите) им ги тикали да мислят за управнически съюз с неестествени, по думите му, като съдружници за кабинет като Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане ". " Те като го споделят, ние можем да им отвърнем със същото - откакто не могат да работят с нас, да търсят сътрудници другаде ", размаха пръст Дончев. 

Той загатна, въпреки и витиевато, че когато във вторник Изпълнителната комисия научи имената в проектокабинета на дясноцентриския съюз и в него участват тези на предходните министър председател и неговия заместител Кирил Петков и Асен Василев, това не би било съдбовно и евентуално не би се отразило качествено на решението на ГЕРБ. " Проблемът не е в имената, а в метода ", повтори неведнъж той. 

Как би анализирал евентуален кръг на ръководство сред ГЕРБ, президента и градските либерали, Дончев дефинира като извънредно сложна композиция. И разсея мита от последните седмици, че Борисов и Радев са се сдушили:

" С Радев имаме исторически комплицирани връзки. Да, все още станаха по-институционални и по-малко прочувствени. Преди 1 година и половина имахме личен претендент за президент, дано не го забравяме. Но и продължаващ спор с него не би улеснил политическата картина ", съобщи Дончев. 

И подсети, че с цел да има постоянен кабинет, е извънредно време всеки да загърби политическия нарцисизъм и да отстъпи от егото си. 

" Не, няма да стане елементарно. Бюджетната консолидация, преведено, значи страната да спре да натрупа задължения, само че това не може да се прави нито с 65, нито с 80 гласа в Народно събрание ", предизвести някогашният министър на еврофондовете. 

*Прякорът се отнася за ръководителя на ПГ на Възраждане Костадин Костадинов, наименуван " Късопи*ков от депутата от ПГ на Демократична България Манол Пейков при започване на седмицата. Новото название на Костадинов доби скоростно гражданственост и даже откри място в кулинарията.
ТЕМА преди 9 часа 2233 преди 1 ден 840 преди 2 дни 6306
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР