Пореден кмет с къщи за гости инспектира Фонд "Земеделие". Кметът

...
Пореден кмет с къщи за гости инспектира Фонд "Земеделие". Кметът
Коментари Харесай

Провериха кмет с две къщи за гости

Пореден кмет с къщи за посетители инспектира Фонд "Земеделие ". Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер получил оптималното финансиране от по 200 хиляди евро, с цел да построи дребни хотели на двете си деца.

Преди 5 години кметът строи с европейски пари два хотела за децата си – Олимпия за сина, и Роксана – на дъщерята. Хотелите се обитават в една постройка. Стойността им е общо над 1,5 млн. лева, половината от които идват от Брюксел, а другата половина от кмета, който отглеждал тютюн също с евросредства.

Обектите работят от 3 години и през днешния ден за първи път бяха тествани на място. По закон няма нарушаване кмет или негови родственици да употребяват европари. Затова инспекцията на фонда не откри нарушавания.

По думите на кмета няма нищо неприятно в това децата му да имат бизнес и да имат прехранване. Директорът на Областна дирекция Държавен фонд „ Земеделие” – Хасково Динко Господинов разяснява, че хотелът се употребява по предопределение.

Подобен проблем има и с къща за посетители в Еленския балкан. Провереният обект в с. Яковци е на първия братовчед на кмета на Горна Оряховица - Добромир Добрев. Обектът работи като туристически от 2015 година.

Зам.-изпълнителният шеф сектор ПРСР Калоян Костадинов уточни пред БТВ, че след приемане на заплащането в 5-годишния мониторингов интервал не е проверявано дали къщата действа по предопределение. По думите му не се ревизира и дали бизнес проектът се извършва качествено.

В момента къщата се ревизира и от основна дирекция „ Национална полиция” и от Главната прокуратура. По непотвърдена информация е оповестена за обмен за към 500-600 хиляди лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР