Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари вместо обявенaта

...
Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари вместо обявенaта
Коментари Харесай

Поради заболяване Кирил Манолов няма да представи Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум " Tutto Verdi ", ще бъде изнесен оперен концерт, още веднъж под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавната опера във Варна, оповестяват от културната институция.

Скъпи варненски фенове на оперното изкуство,

Много благодаря за Вашия огромен интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „ Tutto Verdi ” на 24 февруари! Очаквах с неспокойствие този токова значим за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За страдание, заради заболяване, съм възпрепятстван да вземам участие в концерта, само че не съм се отказал да показва албума си във Варна и ще го направя при първа опция.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния спектакъл съумяха да приготвят превъзходна нова стратегия, вместо моя концерт. Оценявам това като израз освен на висок професионализъм, само че и като колегиален жест към мен и знак за почитание към публиката. Ще се веселя, уважаеми фенове, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи упования. Убеден съм в това, показа Кирил Манолов.

ОПЕРЕН КОНЦЕРТ

24 февруари 2024, 19.00, Държавна опера - Варна

Диригент Павел Балев

Солисти, оркестър и хор на Държавна опера - Варна

В програмата ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и обичани арии, измежду които Ария на Дон Базилио от „ Севилският бръснар “ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „ Дон Паскуале “ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „ Фалстаф “ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „ Любовен балсам “ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „ Набуко “, „ Трубадур “ и „ Макбет “.

Билетите от „ Tutto Verdi ” важат без легализация за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за идната дата на „ Tutto Verdi ”, която ще бъде навреме оповестена.

-
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР