Торнадо връхлетя град Гуанджоу в Южен Китай, намиращ се на

...
Торнадо връхлетя град Гуанджоу в Южен Китай, намиращ се на
Коментари Харесай

Торнадо връхлетя китайски град, петима загинаха, десетки са ранени

Торнадо връхлетя град Гуанджоу в Южен Китай, намиращ се на към 130 километра от Хонг Конг и е с население 19 милиона души.

Най-малко петима души са починали, а 33-ма са ранени, заяви в събота държавната осведомителна организация Синхуа, като се базира на локалните управляващи.

Видеозаписи, оповестени онлайн, демонстрират небе, потъмняло от буреносни облаци и парчета, които се носят във въздуха.

Торнадото е блъснало градския квартал Байюн в събота следобяд, се споделя в отчета, като се добавя, че е нанесло вреди на 141 здания, само че нито една жилищна постройка не е рухнала.

Китайската метеорологична администрация заяви, че торнадото е блъснало квартал Байюн към 15.00 ч.

Спасители от ръководството на изключителните обстановки в града, метеорологичните служби, противопожарните служби, водоснабдяването и опазването на здравето, както и локални поданици са изпратени в региона, показва организация Синхуа, допълвайки, че издирвателните и избавителните действия там са завършили.

Миналата година китайският град Дзянсу беше ударен от мощно торнадо, което умъртви 10 души, откакто пороен дъжд връхлетя югоизточната част на Китай, причинявайки всеобщи евакуации и свлачища вследствие на безмилостните стихии, провокирани от остатъците от тайфуна Хайкуй.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР