Папа Франциск пристигна във Венеция с хеликоптер от Ватикана рано

...
Папа Франциск пристигна във Венеция с хеликоптер от Ватикана рано
Коментари Харесай

Папа Франциск се срещна със затворнички във Венеция, увери ги, че заемат „специално място“ в сърцето му

Папа Франциск дойде във Венеция с хеликоптер от Ватикана рано през днешния ден, 28 април, като направи първата спирка от пастирското си посещаване в женския затвор " Джудека ".

Папата поздрави над 80 от пандизчиите, както и чиновниците на пандиза, защитата и доброволците. Той ги изслуша деликатно, до момента в който те му благодариха за визитата и за загрижеността му към тях.

В обръщението си папа Франциск изясни по какъв начин е направил това посещаване с тях първото събитие от визитата си във Венеция, желаейки да ги увери, че заемат „ особено място “ в сърцето му.

Той изясни, че това не би трябвало да се претърпява толкоз като „ публично посещаване “, а като специфична среща дружно, където „ с помощта на Бог, можем да си дадем време, молитва, непосредственост и братска любов “, позволявайки скъпо взаимно обогатяване.

Той добави, че Бог познава всеки един от нас и че тук през днешния ден всеки има нещо неповторимо, което да даде и получи, нещо, което е от изгода за всички нас.

„ Всеки от нас има своята уникалност, имаме заложба и това е да я предложим, да я споделим. “

Папата сподели, че Господ е този, който ни събира дружно, и до момента в който пътищата, от които сме тръгнали, са разнообразни, „ някои са доста мъчителни “, също заради неточности, довели до рани и белези, които всеки носи в себе си.

Той призна „ суровата действителност “ на пандиза също заради пренаселеността, неналичието на уреди и запаси и случаите на принуждение, които допълват страдащата действителност.

В същото време той означи, че пандизът може да предложи и време за морално и материално прераждане, където достолепието на дамите и мъжете не е оставено изолирано, а „ насърчавано посредством взаимно почитание и развъждане на гении и качества “, които са там в всеки човек, въпреки и може би „ латентен “ или „ изолиран “ от провокациите на живота, само че който „ може да се появи още веднъж за положителното на всички “ с нужното внимание и религия. И добави, че " никой не може да отнеме достолепието на човек, никой! "

Ново начало

Въпреки всичко това времето в пандиза може да даде опция за нови начала посредством „ преоткриването на неоткритата хубост в нас и в другите “, сподели папата, „ както е знак на артистичното събитие, на което сте хазаин, и плана, към който интензивно допринасяте “.

Затворът може да се трансформира в работна площадка за възобновяване на живота, продължи папата, като мислим за живота си и със храброст отстраняваме това, което не е належащо, нездравословно или рисково. Чрез обмисляне човек може да стартира изначало, създавайки нова основа и в светлината на опита да възвръща тухла по тухла с увереност, сподели той.

Папата акцентира какъв брой е значимо затворническите системи да оферират благоприятни условия „ за човешко, духовно, културно и професионално израстване “, които благоприятстват „ здравословната реинтеграция “ в обществото, предлагайки „ нови благоприятни условия “, които са от изгода за всички.

Всички ние имаме неточности, които би трябвало да бъдат простени и рани да бъдат излекувани, уточни той, като по този метод простените сами могат да донесат амнистия, преродените могат да донесат прераждане, а излекуваните могат да бъдат лечители.

В умозаключение папата насърчи всички да възобновят доверието си в бъдещето и „ постоянно да гледат към хоризонта, постоянно да гледат към бъдещето, с вяра “.

„ Харесва ми да мисля за вярата като за котва, която е закотвена в бъдещето, и ние държим въжето в ръцете си и вървим напред с въжето, закотвено в бъдещето. “

Като благодари на присъстващите преди да си тръгне, папата даде на пандизчиите икона на Благословената Майка с Младенеца, обяснявайки по какъв начин в нея можете да видите майчината деликатност, „ и тази деликатност Мария има към всички нас, с всички нас, тя е Майката на нежността. "

След това групи от пандизчии се приближиха да поздравят папата, като изрекоха думи на признателност за визитата му и очаквания за по-добро бъдеще за тях и нашия свят. Те дадоха на папата плодове от напъните си в работата в ръководените от пандизите кооперативи, произвеждащи разнообразни артикули, вариращи от сапуни, облекла и цветя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР