Поръчките за пълната реконструкция на две от основните входно-изходни артерии

...
Поръчките за пълната реконструкция на две от основните входно-изходни артерии
Коментари Харесай

С 34 млн. лева ремонтират две от основните входно-изходни артерии на Пловдив

Поръчките за цялостната реорганизация на две от главните входно-изходни артерии на Пловдив - Рогошко шосе и Голямоконарско шосе ще бъдат пуснати до две седмици, съобщи зам.-кметът Пламен Райчев. Макар част от финансирането за двата плана да се взима, това няма да е спънка за тяхната реализация.

Както TrafficNews писа от двата плана в Бюджет 2022 се взимат по 1 млн. лв., с цел да бъдат пренасочени към индексацията на „ Модър-Царевец”, Брезовско шосе и още три съществени плана. Така за тях ще останат в Бюджет 2022 за Рогошко – 2,1 млн. лв., а за Голямоконарско - 1,5 млн. лв..

Това е незначителна част от двата плана, само че това няма да проблем съгласно Община Пловдив. За двата ремонта новите КСС-та бяха пресметнали, че трябват 34 млн. лв. – 19 млн. лв. за Голямоконарско и 15 млн. лв. за Рогошко шосе. За втория план бе направена и актуализация на плана, като са поправени част от плануваните ремонтни действия. В плана са вкарани и пресечките, които водят до огромните предприятия в региона.

И двете пътища ще се ремонтират в границите на града. Ако до края на годината бъде определен реализатор, ще се обезпечат и в допълнение средства.

Проектите са включени и в ПИРО, като по тях може да се търси европейско финансиране, когато се отворят оперативните стратегии.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР