Германският правителствен комисар по антисемитизма Феликс Клайн осъди протестите срещу

...
Германският правителствен комисар по антисемитизма Феликс Клайн осъди протестите срещу
Коментари Харесай

Германия осъди протестите срещу участието на Израел в Евровизия

Германският държавен комисар по антисемитизма Феликс Клайн осъди митингите против присъединяване на Израел на финала на песенния конкурс Евровизия този уикенд, съобщи ДПА.
Прочетете още
" Често срещана антисемитска линия е да се търси групова отговорност от израелците за дейностите на тяхното държавно управление или войска, които те самите постоянно осъждат ", споделя той пред " Функе медиенгрупе ". " Прогресивната израелска културна сцена към този момент страда доста от това и е изправена пред възходяща интернационална изолираност ", добави Клайн.

Последната Евровизия беше една от най-противоречивите напоследък, защото се организира повече от седем месеца след началото на войната сред Израел и ислямистката формация Хамас в линията Газа. Около мястото на осъществяване на състезанието в шведския град Малмьо се организираха демонстрации, ориентирани против решението на уредниците да разрешат на Израел да се състезава и да забранят палестинските флагове на събитието.

Снощи полицията изведе от мястото на митингите климатичната активистка Грета Тунберг, както и други стачкуващи.

Войната, която опустоши Газа и лиши живота на десетки хиляди палестинци, избухна, когато на 7 октомври водени от " Хамас " бойци убиха към 1200 души в южната част на Израел, напомня ДПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР