Популярният украински актьор Егор Крутоголов вече близо месец преживява войната

...
Популярният украински актьор Егор Крутоголов вече близо месец преживява войната
Коментари Харесай

Украински актьор с изповед за Зеленски. Какво каза за президента

Популярният украински артист Егор Крутоголов към този момент близо месец претърпява войната от първо лице покрай столицата Киев. За силата на един народ, който се бие за свободата си и какво е да споделяш една сцена с Володимир Зеленски, споделя Асен Манасиев. 

20 дни след началото на войната в Украйна, животът на един човек, разсмивал милиони в страната си, към този момент наподобява напълно друго. Въпреки това, той не губи своята вяра и възприятие за комизъм. Той е Егор Крутоголов – един от най-популярните комедийни артисти в Украйна. Играл паралелно с Володимр Зеленски, през днешния ден е на фронтовата линия и оказва помощ, с каквото може за свободата на своята Украйна.   

“В момента се намирам напълно покрай Киев. Не мога да ви кажа къде тъкмо, тъй като въпреки всичко сме във война. Постоянно към нас летят ракети, падат бомби – чуваме ги всеки ден. За страдание, започваме да привикваме с този метод на живот ”, споделя Крутоголов пред Нова.

“Вече не бягаме след всяка детонация, не се крием в подземията. Научихме се даже да разпознаваме звука на ракетите, които изстрелва нашата войска, от този на ракетите, които летят към нас. Всичко се случва доста бързо и мъчно можем да реагираме в точния момент. Докато чуеш самолета, към този момент имаш единствено 2 секунди. Само преди няколко дни, ракета се разруши на 800 метра от нас – това беше най-силната детонация, която съм чувал ”, споделя още той и добавя, че в последните дни “агресията, с която атакува съветската войска се усилва ”.

“Ударите им зачестяват ”, споделя артистът, “но чуваме и виждаме напъните на нашата войска да ги отблъсне. Всеки ден се молим за нашите момчета. Боже, тези хора избавят животите ни, за сметка на своите. Преди 24 февруари, никой не си е представял, че имаме толкоз мощна и стимулирана войска. Мислех си, че след ден-два съветските танкове ще са пред домовете ни и това ще е краят ”. 

Именно силата и куражът на украинската войска са това, което сплотява цялостен един народ, споделя Крутоголов. “Не знам дали може човек да свикне с войната, даже след повече от 20 дни. Но когато виждаш, че армията ти те пази, някак се чувстваш най-малко малко в сигурност ”.

“В последните дни доста си мисля за кино лентата с Брус Уилис „ Петият детайл ”. Накрая на кино лентата, той събира петте стихии и побеждава. При нас стана същото, събрахме петте детайла – единството ни, езикът ни, куражът ни, решимостта ни и нашият президент. Когато всичко това се сплоти в едно, тогава се ражда непобедима мощ ”, споделя артистът.

Егор е един от хората, които най-добре познават украинския президент Володимир Зеленски. Двамата се срещат на сцената преди десетилетие в комедийното телевизионно шоу – КВН, в Москва. Играят дружно и в Украйна. 

“Той и неговият екип направиха лично шоу – „ Квартал 95 ”. Беше ужасно шоу, в което прекарахме дружно две години ”, спомня си Крутоголов.

“След това пътищата ни се разделиха. Може да се каже че станахме съперници – непрекъснато имаше състезание сред нас. Спряхме да си приказваме. Но! В момента, в който този смут стартира, аз бях един от първите хора, които споделиха – аз поддържам изцяло моя президент! Защото той не избяга, когато войната стартира. Той не се скри. Той не изостави мен, моите деца, моето семейство. Не ни съобщи на окупаторите. Аз в никакъв случай няма да не помни това! Това, че преди сме били съперници и че сме имали своите неразбирателства, няма никакво значение. Той има цялостната ми поддръжка, тъй като това е човек на достойнството ”, споделя още Крутоголов. 

В последните дни Егор и неговата комедийна натрупа, също дават своя принос. Макар че не вземат участие интензивно в отрядите за отбрана на популацията, тяхната задача е не по-малко значима в този сложен миг. 

“Нашата натрупа се включи и в помощните групи. Шофьорът ни всеки ден кара с бус хранителни запаси на бойците, ние плетем камуфлажни мрежи. Всеки от нас се пробва да помогне както може ”, споделя артистът и споделя, че е подготвен да се причисли към сънародниците си на бойното поле. 

Войната по този начин и не съумява да смъкна усмивката от лицето на артиста и през днешния ден той има единствено една фантазия. “Както споделяше Мартин Лутър Кинг – имам фантазия! Ще пристигна денят, в който още веднъж ще обикаляме нашата мирна страна. Ще прегърнем нашите братя и сестри в Донецк и Луганск. Ще плуваме свободно във водите към Крим. Ще построим още веднъж наша татковина, макар че съветският звяр отхапа доста части от нашата земя. А целият свят ще ни помогне да го създадем, както е и в този момент ”, споделя Егор Крутоголов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР