Популярният производител на електромобили Tesla е продал част от активите

...
Популярният производител на електромобили Tesla е продал част от активите
Коментари Харесай

Tesla продаде част от своите биткойни на обща сума $272 милиона

Популярният производител на електрически автомобили Tesla е продал част от активите си във тип на криптовалута на обща сума $272 милиона . Информацията е оповестена в формалния финансов доклад на автомобилната компания на Илън Мъск за първото тримесечие на тази година.

Да си напомним, че при започване на месец февруари тази година Tesla биткойни на обща сума $1,5 милиарда. Малко по-късно финансовият шеф на компанията Зак Киркхорн разгласи тази стъпка за вярно разпределение на финансовите запаси и за доста добра диверсификация на финансовите средства. Генералният шеф на Tesla Илън Мъск посочи, че и в бъдеще има намерение да употребява главната криптовалута за диверсификация на капитала на автомобилната компания за електрически автомобили, както и като средство за разплащане за предлаганата продукция.

Днес Илън Мъск сподели, че компанията е продала 10% от своите биткойни, с цел да ревизира ликвидността на пазара. Да си напомним, че преди време генералният шеф на Tesla съобщи, че вложението в биткойни е много рисковано и загатна, че това не е било негово решение. Навярно по този начин е решил бордът на шефовете на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР