Популяризират България като дестинация за винен и кулинарен туризъм България

...
Популяризират България като дестинация за винен и кулинарен туризъм България
Коментари Харесай

Популяризират България като дестинация за кулинарен туризъм

Популяризират България като дестинация за винен и кулинарен туризъм България започва акция за разпространение на винения и кулинарния туризъм. Проектът е взаимно с Министерството на туризма и Министерството на земеделието. Целта е одобряване на България като дестинация за четири сезона.
 
Проектът включва създаване и разпространение на 12 нови туристически дестинации за винен и кулинарен туризъм в България.

Те ще демонстрират неповторимите места в страната с харaктeрните виновност и храни за всеки район – от Б анската капама до сладкото от рози в Казанлъшкия край.
 


Идеята за плана „ Сподели България “ се базира на опита с културно-историческите дестинации . Така министерствата на туризма и на земеделието, храните и горите стартирали актуалната самодейност п реди два месеца , като задачата е 12-те примерни дестинации да бъдат надградени, сподели отрасловият министър Николина Ангелкова.
 
Това ще се случи в рамките на разискване, к оето се чака да бъде финализирано доникъде на 2018 година.
 


" Целта е по този метод да притеглим вниманието към вътрешността на страната . Знаете, че главно туризмът се концентрира по Черноморието и делът на морския туризъм е 70 на 100. Зимният туризъм набира мощ. За нас е значимо да насочим вниманието към това да представим България като дестинация за четири сезона ", сподели Ангелкова.

Проектът сплотява напъните на 50 общини, изясни министърът на земеделието Румен Порожанов . Важно е локалните общности да имат своята интензивност , акцентира той. Ако би трябвало, ще създадем срещи район по район, с цел да може да се комуникира, добави министърът.



За първите 8 месеца на годината страната ни регистрира 6,5 млн. задгранични туристи , като растежът по отношение на същия интервал на предходната година е близо 8%.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР