ПОП ИКОНАТА Е ПРЕОБРАЗЕНА ОТ ФРЕНСКИЯ ДИЗАЙНЕР ПО ПОВОД 60-АТА

...
ПОП ИКОНАТА Е ПРЕОБРАЗЕНА ОТ ФРЕНСКИЯ ДИЗАЙНЕР ПО ПОВОД 60-АТА
Коментари Харесай

RENAULT & МАТИЙО ЛЕАНЕР ПРЕОТКРИВАТ 4L

ПОП ИКОНАТА Е ПРЕОБРАЗЕНА ОТ ФРЕНСКИЯ ДИЗАЙНЕР Пожарна охрана ПОВОД 60-АТА СИ ГОДИШНИНА

За да отпразнува 60-ата годишнина на Renault 4, марката си партнира с дизайнера Матийо Леанер, с цел да сътвори концептуалния автомобил SUITE N°4 - хотелски апартамент на колела.

Тази година се навършват 60 години от основаването на емблематичния Renault 4L, автомобил, трансформирал се в същинска история на триумфа. Произвеждан в 28 страни, повече от 8 милиона бройки са продадени в над 100 страни за 30 години.

Renault трансформира юбилея на модела в едногодишен празник с разнообразни начинания като световна акция в обществените медии с разнообразно наличие всеки месец, тестдрайв на разнообразни версии на историческия Renault 4L и сбирка от 30 издания на Renault 4, изложена в Atelier Renault на Шанз-Елизе в Париж.

RENAULT x МАТИЙО ЛЕАНЕР

Тържествата продължат с още изненади до края на годината. Програмата включва и неповторимо съдействие сред Renault и френския дизайнер Матийо Леанер, за които дизайнът и нововъведенията в подвижността постоянно са били основни полезности.

„ Сътрудничеството с Матийо Леанер беше естествена стъпка. “ съобщи Арно Белони, шеф световен маркетинг за марката Renault. „ Помолихме го да измисли концептуален автомобил, който да показва визията му за 4L. Крайният артикул беше извънреден. Автомобил, който в действителност капсулира всичко, което марката си е сложила за цел да реализира посредством стратегическия проект Renaulution: съвременни и новаторски коли, които провокират страсти. ”

Дизайнерският екип на Renault и Матийо Леанер си сътрудничат в основаването на SUITE N°4, концептуален автомобил, който съставлява мечтаното автомобилно преживяване на дизайнера, Renault живот както вътре, по този начин и извън.

RENAULT SUITE N°4

Визията на Матийо Леанер е повлияна от паралелните светове на колите и архитектурата. Renault SUITE N°4 е манифест към 4L, носещ същия чист, непретенциозен и обикновен дух с приоритет на успеваемостта и спонтанността.

„ SUITE N°4 отваря вратата към нов тип подвижност, която тласка хората към преживявания. Исках да слея световете на колите и архитектурата, с цел да основа хотелска стая навън. По-атрактивен и от най-луксозния апартамент, автомобилът е тъкмо там, където желаете да бъде, без значение дали е край морето, посред поле или из града, за който постоянно сте мечтали. " споделя дизайнерът Матийо Леанер.

SUITE N°4 резервира същите външни размери и контур като емблематичния модел, само че внася основен поврат. Задната част и люкът са сменени с поликарбонатни прозорци, които обезпечават осветяване сходно на това в ателие на художник. Прозрачните слънчеви панели на покрива пропущат светлина, като в същото време оказват помощ за зареждането на батерията на автомобила, който е осъвременен и към този момент 100% електрически.

Предната част на автомобила резервира емблематичните светлини, линии и контур на оригинала. Решетката е обработена с гладък алуминий, с цел да придаде на автомобила равномерен и динамичен тип. Каросерията на автомобила е покрита с три пласта багра, с цел да наподобява като цимент - материал, който е синоним на актуалната архитектура.

Според Франсоа Фарион, шеф дизайн цветове и тапицерии Renault „ процесът на креативен разговор сред екипите, виновни за цветове и материали и концептуални коли, и Матийо Леанер се оказва извънредно плодотворен. Ние се слагаме в услуга на дизайнера, с цел да създадем неговата интерпретация на автомобила по допустимо най-хубавия метод. Давахме оферти и не поставихме никакви ограничавания, с изключение на изпълнимост. ”

В интериора Матийо Леанер употребява плат за тапицерия, с цел да придаде топло и пламенно чувство. Седалките и арматурното табло са покрити с жълто кадифе, до момента в който гърбовете на седалките са приключени с дебела оребрена шенилна тъкан за резистентен тип. Багажникът е претърпял цялостна промяна, включваща подово покритие от естествени нишки и дървено чекмедже, което може да се смъква, с цел да обезпечи закътани места за сядане, когато люкът е отворен. Подобно на 4L в предишното, всички материали са „ създадени във Франция “ и се доставят от висококачествени парижки производители на мебели.

ЕКСПОЗИЦИЯ В CHRISTIE’S

През октомври Renault SUITE N°4 е извънредно показан в Christie’s, взаимно с Maison&Objet, а през ноември моделът се причислява към експозицията в Atelier Renault.

Концептуалният автомобил следва да бъде изложен на щанд, планиран от Матийо Леанер, на идващото ревю на Maison&Objet от 21 до 25 януари 2022 година в изложбения център във Винпинт край Париж.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР