Понесохме тежки загуби в Украйна, това е огромна трагедия за

...
Понесохме тежки загуби в Украйна, това е огромна трагедия за
Коментари Харесай

Русия: Понесохме значителни загуби в Украйна. Това е огромна трагедия.


Понесохме тежки загуби в Украйна, това е " голяма покруса за нас ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Пред английска телевизия той акцентира, че Мариупол е част от приетите от Москва " национални републики ".

Говорителят на Кремъл Дмитри Песков

, разгласи в четвъртък, 7 април, представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред английския ефирен канал Sky News. " Понесохме обилни загуби, това е голяма покруса за нас ", сподели той. Последния път, когато съветските управляващи показаха съответен брой жертви, ставаше дума за 1351 убити съветски бойци. Според данните от Украйна обаче убитите във войната съветски военнослужещи са доста повече - близо 19 000.

Песков: Мариупол е част от приетите " национални републики "
Редакцията предлага
Освен това представителят на Кремъл уточни, че съветските войски са се изтеглили от украинските области Киев и Чернигов, с цел да покажат " благосклонност " по време на договарянията. Говорейки за Мариупол, Песков акцентира, че обсаденият пристанищен град е част от приетите от Москва " национални републики ". Мариупол щял да бъде " освободен от националистически батальони ", като Русия се надявала това да се случи колкото се можело по-скоро. " - измежду които въздушните удари над родилната клиника в Мариупол и жестоките закононарушения в Буча. Въпреки многочислените разкази на очевидци и сателитни фотоси Русия продължава да твърди, че няма нищо общо с убийството на стотици цивилни жители в Буча.

Прогнози: борбата за Донбас ще е тежка

И до момента в който представителят на Кремъл отхвърля обвиняванията във военни закононарушения, съветската войска се приготвя за идващия боен удар. НАТО чака изтеглилите се от Киевска област съветски войски да стратират нова огромна атака в Източна Украйна. Още преди няколко дни Русия разгласи, че се изтегля от Киев, с цел да се концентрира над нови набези в източната и южната част на Украйна.

Според украинския външен министър Дмитро Кулеба борбата за Донбас ще припомня за Втората международна война. Или Западът ще оказва помощ на украинците през идващите дни, или ще бъде към този момент прекомерно късно, сподели той след диалози с външните министри на страните членки на НАТО в Брюксел. " Не се колебая, че Украйна ще получи всички нужни за сраженията оръжия, въпросът е обаче по кое време ", сподели той.

И ръководителят на американския Генерален щаб военачалник Марк Мили акцентира пред Конгреса във Вашингтон, че дотук украинските войски са отблъснали сполучливо нападението над Киев, само че в този момент им следва още по-голяма борба - в югоизточната част на страната. " Изходът от нея сега е неразбираем. "

***
Вижте и това видео от нашия списък:
През сълзи: " Оставихме баща в Киев. Той ще оказва помощ на нашите герои. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР