Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване

...
Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване
Коментари Харесай

След скандалния случай с пребития младеж в Плевен: Отстраняват няколко полицаи

Поне трима служители на реда ще бъдат отстранени от работа до привършване на производството поради случая с пребит юноша пред дискотека в Плевен. Това заяви на ексклузивен брифинг старши комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция (OД) на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Той акцентира, че следствието по случая се организира сега, вършат се разпити и се преглеждат записи от видео камери.

Установени са полицейските чиновници, намесени в спора. Това, което е известно досега, е че сбиването е зародило сред две групи младежи. В спора се намесват и петима служители на реда, минавали наоколо, които по думите на шефа на ОДМВР са се пробвали да разтърват биещите се. Униформените чиновници не са били на работа. Старши комисар Вътов акцентира, че е допустимо да има още отстранени от работа чиновници, защото все още има направени пет докладни.

" Гарантирам, че казусът няма да бъде затулен. Министерство на вътрешните работи ще проверява в цялостен размер и елементи въпросния случай. Служителите на Министерство на вътрешните работи, както всички български жители, са равни пред закона и нищо няма да остане прикрито или скрито “, сподели още старши комисар Вътов.

Със заповед на шефа на ОДМВР - Плевен по случая е формирана дисциплинарна инспекция, която би трябвало да завърши в четиримесечен период. Комисар Вътов бе безапелационен, че срокът ще бъде съкратен.

Инцидентът породи на 11 февруари сутринта към 4:00 ч. За него описа в обществените мрежи бащата на потърпевшия 19-годишен юноша.

От Районната прокуратура в Плевен през днешния ден оповестиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в спора лица, както и чиновниците на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане за нанесена телесна щета по хулигански подбуди.

По делото следва проучване на запис от видео камера, разпити на очевидци, определяне на други очевидци, в това число и на италиански жители, с които 19-годишният юноша евентуално е встъпил в началото в спор, показват още от прокуратурата. В хода на следствието ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички потърпевши в сбиването, посредством които ще се откри типът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се споделя още в известието на Районната прокуратура в Плевен
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР