Най-малко един загинал и множество ранени при катастрофа с училищен автобус в Ню Йорк

...
Поне един човек е загинал, а няколко други са тежко
Коментари Харесай

Поне един човек е загинал, а няколко други са тежко ранени при катастрофа с училищен автобус в Ню Йорк .

До 45 души са били ранени при катастрофата близо до град Уаваянда на два часа северно от Ню Йорк, каза представител на окръг Ориндж пред американските медии.

Чартърният автобус е превозвал ученици от Лонг Айлънд до лагер на оркестъра, когато е излязъл от пътя и е паднал в канавка.

Според местни медии петима от ранените са откарани в болница в критично състояние.

Катастрофата е станала около 13:30 местно време (18:30 GMT) на междущатска магистрала 84. Полицията е затворила магистралата, за да позволи на работниците да реагират на мястото на катастрофата.

Автобусът беше един от шестте, които бяха наети да откарат около 300 ученици от маршируващия оркестър на гимназията Farmingdale до музикален лагер в Грийли, Пенсилвания.

Снимките показват автобуса отстрани със счупени прозорци и вдигната стълба, за да помогнат за спасяването на хора, блокирани вътре.

„Сърцата ни са с всички, които са засегнати от тази ужасяваща ситуация“, каза в изявление губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул.

"По мое указание служители от щатската полиция на Ню Йорк и отдела за вътрешна сигурност и службите за спешна помощ са на място, за да помогнат на местните екипи за спешно реагиране", каза губернаторът.

Главният изпълнителен директор на Ориндж Каунти Стив Нойхаус каза, че повечето от 45-те души в повредения автобус са били деца.

Той каза пред CBS News, американския партньор на BBC, че петима от ранените са тежко ранени.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР