Поне 200 000 граждани на ЕС имат нужда от съдействие,

...
Поне 200 000 граждани на ЕС имат нужда от съдействие,
Коментари Харесай

Поне 200 000 европейци не могат да се върнат в ЕС

Поне 200 000 жители на Европейски Съюз имат потребност от подпомагане, с цел да се върнат от чужбина, до момента половината от тях са се записали в консулствата на своите страни. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той означи, че помощ следва да чакат единствено тези, чието пътешестване е било прекратено поради ограниченията против епидемията от Ковид-19. По неговите думи напъните на Европейски Съюз не са ориентирани към европейците, открити трайно зад граница.

Борел заяви, че Еквадор е отказал позволение за приземяване на празен аероплан, пристигнал да прибере европейски туристи. Обяснението било основаната суматоха, че европейците са източник на болест.

Дезинформацията може да убива. Оценяваме над 100 случая, които водят до сходно отношение към европейките жители, добави той.

Върховният представител посочи, че в 20 региона по света има усложнения за гражданското въздухоплаване, изключително в югоизточните елементи на Азия, в Южна Америка и в Африка южно от Сахара. Борел разясни, че връщането на европейците в Европейски Съюз е задача на техните страни и единствено в обособени случаи, когато няма друга опция, европейските институции могат да обезпечат помощ по механизма за гражданска отбрана.

Борел порица думите за " китайския вирус " на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и прикани да не се търси разделяне. Той настоя Вашингтон категорично да посочи, че ембаргото против Техеран не визира филантропичните доставки и акцентира, че Иран е измежду най-тежко потърпевшите от епидемията страни.

На днешното видеоконферентно съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи министрите са разискали също ситуацията по гръцко-турската граница, съглашението сред Европейски Съюз и Турция за миграцията, интервенцията за съблюдаване на оръжейното ембарго против Либия. Борел заяви, че ситуацията по турско-гръцката граница се усъвършенства. Той добави, че към момента липсва болшинство за решение по интервенцията за Либия. По неговите думи съществена причина за разделянето са разногласията какво да се прави с мигрантите, избавени в Средиземно море от корабите, участващи в интервенцията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР