Поне 20 души са загинали, а хиляди са били принудени

...
Поне 20 души са загинали, а хиляди са били принудени
Коментари Харесай

Наводнения в Южна Корея: Поне 20 души са загинали, а хиляди са били евакуирани

Поне 20 души са починали , а хиляди са били принудени да изтеглят домовете си поради наводнения в Южна Корея , предава „ BBC “.

Трети ден в страната вали пороен дъжд , който аргументи свлачища , спирания на тока и вреди по инфраструктурата в цялата страна.

Рано тази заран управляващите оповестиха, че водата е трансферирала язовир в централната провинция Северен Чхунчхон. Премиерът Хан Дък-су изиска военните да оказват помощ в избавителните интервенции.

Официални лица споделиха, че други 10 души сега са в неопределеност и се оповестява за няколко ранени , предава организация „ Yonhap “. Хиляди хора са били наранени от заповедите за евакуация, издадени от разнообразни локални управляващи.

Около 6400 поданици са били евакуирани , откакто язовир стартира да прелива към 06:30 локално време в събота, уточни „ Yonhap “. Твърди се, че редица нискоразположени села наоколо до язовира, както и доста от пътищата, които ги свързват, са били потопени, оставяйки хора в капан в домовете си.

Националният железопътен оператор на страната разгласи прекъсването на всички мудни влакове и някои влакове-стрели, добавяйки и че други услуги на влакове-стрели ще бъдат прекратени. Късно нощес трен дерайлира в Северен Чхунчхон, откакто поради свлачище имаше пръст и пясък върху релсите. Машинист е ранен при случая, като по това време влакът не е превозвал пасажери.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР