Помощникът на президента на САЩ по национална сигурност Джейк Съливан

...
Помощникът на президента на САЩ по национална сигурност Джейк Съливан
Коментари Харесай

Съливан: САЩ не могат да посочат дата на руската инвазия в Украйна. Захарова: Това е истерия!

Помощникът на президента на Съединени американски щати по национална сигурност Джейк Съливан означи, че е невероятно да се " предскаже точната дата ", оповестява ТАСС.

Съединени американски щати не могат да посочат точната дата на " нашествието " в Украйна. Това съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан пред CNN в неделя. Той не изключи, че ескалацията на напрежението към Украйна може да се случи " през ​​следващата седмица, преди края на Олимпийските игри ". " Това може да се случи и след Олимпийските игри - продължи Съливан. - Освен това, считаме, че Русия може да поеме по дипломатическия път. "

В същото време помощникът на президента на Съединени американски щати съобщи, че " военните интервенции могат да стартират доста скоро ", за което говореба " концентрацията и придвижването на силите на границата ". „ Това, което виждаме през последните 10 дни, е натрупването и придвижването на съветските сили (...) покрай границата с Украйна”, сподели Съливан.

Съюзниците от НАТО са съгласни с констатациите на американското разузнаване, че Русия приготвя предлог за хипотетично планувана инвазия в Украйна, сподели още Съливан. " Имаме данни от разузнаването, че Русия интензивно възнамерява това. И освен ние приказваме за това. Това обявиха и нашите съдружници от НАТО. Те изследваха данните от разузнаването, направиха изводи за тяхната надеждност и стигнаха до същото умозаключение като нас - светът би трябвало да бъде квалифициран Русия да сътвори предлог и по-късно да стартира война. "

Преди два дни Съливан съобщи: " Русия сега има задоволително сили, с цел да извърши огромна военна интервенция против Украйна и нападението може да стартира " във всеки един миг ",.

Съливан, който приказва на брифинг в Белия дом, без да даде съответни доказателства, сподели, че всички американци, които още са в Украйна, би трябвало да изоставен в идващите 24-48 часа, тъй като съветско въздушно нахлуване ще затрудни заминаването им.

Съветникът акцентира, че американското разузнаване счита, че съветският президент Владимир Путин може да подреди навлизане преди края на зимните Олимпийски игри в Пекин и че е допустимо доста бързо нахлуване против украинската столица Киев.

След това представителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че министерството на защитата на Съединени американски щати не може да удостовери известията, че Русия има намерение да нахлуе в Украйна в сряда.

" Не съм в положение да потвърдя тези известия ", сподели Кърби в изявление за телевизия " Фокс нюз " и добави, че съгласно Съединени американски щати " огромни военни дейности могат да стартират когато и да е ".

От Кремъл обявиха, че това е нервност.

Министерството на външните работи на Русия упрекна Запада в " невиждана по мащабите и координацията си акция, целяща " да се убеди международната общност, че Руската федерация приготвя навлизане на територията на Украйна ".

" В същността си западните медии обслужват политическа поръчка на своите държавни управления, координирано тиражирайки недостоверна информация, участвайки в пълномащабна осведомителна война ", написа още в текста. Публикувани са и образци за изявления в западните медии, " възпроизвеждащи подправена информация за Русия " и " промотиране на тезата за хипотетично идно навлизане " в Украйна.

За водещ източник са упрекнати Съединени американски щати, следвани от Германия, Англия, Швейцария, Канада, Франция... Посочено е даже брюкселското издание EUobserver, несъмнено като " издание на Европейски Съюз ".

Министерството в Москва съобщи, че управляващите и медиите на западните страни са в скрито съглашение, " с цел да ескалират изкуствено напрежение към Украйна " - в това число с цел да отклонят вниманието от " личната им експанзия ". В известието се акцентира, че това подценява изказванията на съветските управляващи за уговорката им към дипломация и загрижеността на Кремъл от приближаването на западната военна инфраструктура до съветските граници.

" Провокациите, дезинформацията и заканите " са обичан метод за западните страни да вземат решение личните си проблеми, написа нощес говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в профила си в Telegram.

" Истерията на Белия дом е по-откровена от всеки път. Англосаксонците имат потребност от война. На всяка цена ", написа тя. Захарова разгласи, че " валякът на американската военно-политическа машина " е подготвен да прегази " живота на хората ".

Според нея в този момент светът следи по какъв начин " милитаризмът и имперските упоритости се разкриват ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР