Помощникът му Сашо Полицая уреждал“ нещата в КАТ, като плащал

...
Помощникът му Сашо Полицая уреждал“ нещата в КАТ, като плащал
Коментари Харесай

Тихомълком пуснаха боса на автомафията Пижака на свобода

Помощникът му Сашо Полицая „ уреждал “ нещата в КАТ, като плащал по 2 000 лв. за смяната на номера на рамата.

Показно задържаният за управление на трафик за крадени коли Стоян Атанасов – Пижака, е изваден от пандиза скрито, макар, че му е оставало да лежи присъда от 9 години. Той е апетитен за необут на автомафията в Бургас. Тази информация споделиха осведомени с подземния свят, които желаят да останат анонимни.

Според тях през 2014-та година той бил наказан на 9 г отнемане от независимост за десетки потвърдени обири на коли от групата му по южното Черноморие. Пижака бил вкаран в пандиза, като юристите му обжалвали присъдата и тайно тя му е понижена с 4 години. Той обаче съумял да излезе единствено след 3 години, тъй като съгласно формалната информация е работил зад решетките.

Преди седмици той и групата му бяха арестувани от бургаските антимафиоти, като бяха обвиняване в 39 потвърдени случаи на крадени коли от висок клас. Тогава в ареста попадат посоченият, като главатар на групата Пижака, 55-годишен дружно с неговия асистент Александър Александров – Сашо Полицая и другите членове на групата Иван Киров – Мисирката и братята Николай Найденов и Димитър Найденов. Те променяли номерата на рамата на крадените коли и по-късно продавали „ стоката “ в Турция. В момента на задържането са открити 10 първокласни джипа Лексус и Тойота, които са били с готови документи. Те е трябвало да бъдат закарани до Одрин.

Въпреки заканите на Пижака, че ще съди Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, тъй като му приписвали погрешни престъпни истории, съдът остави цялата му група зад решетките. Според тартора това е пиар акция на бургаската полиция. Той твърди, че от 2020-та година търсят скица за регистрация на крадени коли в КАТ, само че защото не са разкрили нищо се пробват да замажат дейностите си. На излизане от правосъдната зала той се провикна към медиите, че в случай че бъде оневинен кой би трябвало да съди след това – съдията, прокуратурата или Министерство на вътрешните работи.

Информирани в дейностите на групата на Пижака споделят, че им оказват помощ и настоящи служители на реда от КАТ, които прибирали най-малко 2 000 лв. на „ оправена “ кола, а връзката с ченгетата е Сашо Полицая, който до скоро е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи преди да бъде уволнен поради корупция.

Запознати настояват, че без автограф и щемпел о началника на КАТ няма по какъв начин нито един първокласен автомобил да бъде пререгистриран, те упорстват да се извърши инспекция кой от управлението на КАТ е издавал тези документи.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР