Помните ли филма Москва не вярва на сълзи ? През

...
Помните ли филма Москва не вярва на сълзи ? През
Коментари Харесай

Швейк към Кирил Петков и Асенчо: Хазяйката ми имаше 2 тоалетни и въпреки това често се насираше

Помните ли кино лентата „ Москва не има вяра на сълзи ”? През 1981 година получи „ Оскар ” за най-хубав задграничен филм. В него основната героиня Катерина сама отглежда щерка си след мимолетната ѝ връзка с московския плейбой Рудолф Рачков.  Прави шеметна кариера, шеф на цех, само че най-неочаквано на 40-годишна възраст безпаметно се влюбва в Гоша – стругар. И се оказва, че да спасиш любовта от личните си неточности е мъчно и съвсем невероятно.

Подобно нещо се случи в Плевен на 27-ми септември пред кафене в центъра на града. Събират се подписи за „ Продължаваме промяната ” и се чака среща с половината смяна – Асен Василев. Другата е заета с нещо си в София. Очакващите са към 30-тина души, дружно с медиите, пише 

Но във фейсбук страницата на Политическа партия четем: „ Приятели, през днешния ден в Плевен завърши първата обиколка в страната на Кирил Петков, Асен Василев и екипът на Продължаваме Промяната. В Пловдив, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и Плевен се срещнахме и разговаряхме с доста чудесни хора, които желаят смяна за България ”.

„ Многото хора ” в Плевен бяха 30-тина. „ …в Плевен завърши първата обиколка …на Кирил Петков, Асен Василев ”. Беше единствено Асен Василев. Дреболия, ще рекът някои. Народът обаче го е споделил: „ Дребните камъчета обръщат колата ”. Такива камъчета откриваме и в постовете на симпатизанти на Политическа партия.

Мария Иванова: И един другарски съвет – в случай че продължавате да назначавате крупни предприемачи из първите редици, ще загубите доста от поддръжката на хората. Поставяте разграничителна линия сред богати, които да ви съставляват, и „ беднен “електорат, неподобаващ за значими постове. А това не е сполучлива линия на държание.

Ст. З.: Хубвао нещо са тези срещи и раздумки, само че няма ли да качите стратегия или някакви съответни дейности, посредством които ще постигнете заложените цели?

Ако се вгледате в обкръжението на Петков, ще се уверите, че въпросната Мария Иванова е права. В него са Милен Велчев, Иво Прокопиев, стажанта на Мария Габриел – Атанас Михнев, Цветелина Бориславова, Хампарцумян, Шарлопова, Ивайло Мирчев и други

Към каруцата на Политическа партия полетяха и едри камъни. Даже не камъни, ами цели канари. Най-тежката и смъртоносна хвърли Кеворк Кеворкян с „ ПочЕтени и с доста топки ” в уеб страницата „ Епицентър ”

Просто убийствено. За топките, както назова Кеворкян двамата водачи на Политическа партия, „ няма ляво, няма дясно ”. Нещо, което в действителния живот не съществува. Няма съблюдаване на конституция, няма пояснение за престъпното минало на шефа на Национална агенция за приходите, нито за назначението тихомълком на харвардски другари, родственици и лобисти на управителни места.

Няма стратегия, няма структури, няма политически опит. Няма и действителна смяна, която да продължи. Има привет от Джо Байдън и визити при Херо Мустафа. Има и една великодушна фондация, която се споделя „ Америка за България ”. И катапулта на президентството, откъдето двамата излетяха с гневна скорост, препускайки към властта.

За сметка на това има непрестанно говорене за честност. Само че, както споделя една фейсбук приятелка „ Като нямаш предпочитание да ставаш канадски жител, не ставаш. Не се кълнеш пред непознато знаме, което след това предаваш, извинявайки се със фамилията си.

Като нямаш време да се откажеш от непознато гражданство, не ставаш министър. Не разказваш неистини на хората, с цел да прикриеш противозаконното си държание.

Като нямаш време да направиш партия, не я правиш. Не ползваш непознатите партии като таксита, с цел да се промъкнеш в Народното събрание.

В моето семейство, това се назовава честност.

Другото се назовава политическа имплантология посредством машинация, за – придобиване на власт ”.

В политиката е като в любовта, сподели Слави Трифонов. Да я спасиш от личните си неточности е мъчно и съвсем невероятно. Също като във кино лентата „ Москва не има вяра на сълзи ”. Петков и Василев много сгрешиха. С изхвърляния и лъжи. Трудно ще спасят „ всенародната обич ”, която се лее към тях от тв приемниците и интернет. Вижда се, усеща се, че е неискрена. Пресилена, нападателна, претенциозна и меркантилна. Мислещите хора няма да я споделят на 17-ти ноември. Колкото и да плачат за нея Василев и Петков. Само че, Москва не има вяра на сълзи, а Плевен – на Харвард.

И тъй като водачите на Политическа партия непрестанно показват харвардското си самочувствие, да им напомня думите на храбрия боец Швейк: „ Моята хазяйка в Чеисне Будейовице имаше два клозета. Въпреки това постоянно се насираше ”
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР