Ползите от киселото мляко са безспорни. Както при повечето продукти

...
Ползите от киселото мляко са безспорни. Както при повечето продукти
Коментари Харесай

Киселото мляко е полезно, но само по кофичка на ден

Ползите от киселото мляко са безспорни. Както при множеството артикули обаче, не би трябвало да прекаляваме с неговата приложимост, с цел да можем да извлечем максимума от потребните субстанции, съдържащи се в него, без да затормозяваме организма си.

Съставът му се разграничава от този на прясното заради по-високото наличие на млечна захар, получена при процесите на ферментация.

Киселото мляко има високо наличие на потребни протеини и въглехидрати. Редица диетолози и лекари го предлагат при фрактури на костите и луксации поради съдържащите се в него чисти калциеви йони.

Препоръчва се и банкет за възобновяване от подготовка, банкет при разстройства в сърдечно-съдовата система. Калциевите йони са доста значим електролит за миокардната функционалност.

Освен чисто здравословни изгоди киселото мляко има забележителни диетични индикатори. В него има ниско наличие на мазнини, което го прави наложителен артикул в менюто на диабетиците.

 Кисело Мляко

С млякото хората, страдащи от подлото заболяване, си доставят нужните им въглехидрати, които организмът им е кадърен да преработи по-бързо и елементарно.

Киселото мляко сполучливо намалява равнището на холестерола в кръвта. Доказано е, че след едноседмичен банкет на мляко равнището на неприятен холестерол може да спадне с повече от 30 %. Така се понижава рискът от атеросклероза, както и други болести на сърдечносъдовата система.

Друга причина за ежедневната приложимост на кисело мляко е, че то е ефикасно средство против остра констипация – запек и други болести, свързани с непроходимост на стомашно-чревния тракт.

То е дейно и при битка със стеаторея. Съдържащата се в него лактоза дава спомагателна сила денем.

Специалистите предлагат ежедневния банкет на кисело мляко, само че количеството да не надвишава 400 грама. Добре е да се приема дружно с овесени ядки или с чаена лъжичка затоплен мед или пък лъжица сладко от рози, малини, ягоди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР