Поляци показаха как може да се направим модерен дом с

...
Поляци показаха как може да се направим модерен дом с
Коментари Харесай

Тухли от стара леярна родиха Червената къща СНИМКИ

Поляци демонстрираха по какъв начин може да се създадем съвременен дом с невероятна панорама от бракувани остарели тухли. „ Червената къща " е основана от архитектурното бюро Toproject. Фасадата <210> е формирана от две елементи - тухлени стени и големи прозорци, които гледат към близката гора. Тя е издигната в региона Горна Силезия, или Шльонск, както я назовават поляците.

Макар в градежа да са употребявани остарели тухли, взети от потъналите в руини остарели фабрики за леене на стомана, дограмата на постройката е нова и доста добре направена. Тухлите са зидани от опитни майстори. На някои места те оформят петна, които пускат светлината по специфичен метод. При влизането в дома първо се минава през обкръжен с тухлени стени вътрешен двор. Усещането се сменя „ трагично ", както пишат архитектите, откакто внезапно се попадне в съвременна и пускаща светлина от големи прозорци къща.

Целият дом е с повърхност 380 кв. м. В духа на сегашната екомода архитектите са я наблъскали с всевъзможни енергоспестяващи технологии и материали. Не се е минало и без слънчеви панели. Твърди се, че те дават цялата сила на дома, въпреки Шльонск да е прочут с не чак толкоз слънчевото си време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР