Полузащитникът на Славия Янис Карабельов говори пред Sportal.bg по време

...
Полузащитникът на Славия Янис Карабельов говори пред Sportal.bg по време
Коментари Харесай

Янис Карабельов: Готов съм за следващата крачка в кариерата ми

Полузащитникът на Славия Янис Карабельов приказва пред Sportal.bg по време на лагера на " белите " в Турция. Халфът носеше капитанската лента през втората част на контролата с Олександрия, само че въпреки всичко не счита, че е по-голям водач на отбора от останалите футболисти. Янис е на мнение, че към този момент е подготвен да направи последваща стъпка в кариерата си и да заиграе в чужбина, само че до момента в който е в Славия ще бъде съсредоточен в представянето си за отбора.

" Не мога да се нарека водач на тима, всички сме такива. Дали аз ще съм капитан или различен, това го дефинира треньора. Ако съм аз, мисля, че ще се оправя. Мисля, че съм подготвен да направя идната крачка и да заиграя в чужбина, само че времето ще покаже. За момента съм тук и би трябвало да правя своята работа. Ако се стигне до тръгване, ще мислим. Трябва да питате президента дали има интерес към мен ", сподели Янис.

" Ако успеем да останем в шестицата ще е съвършено, в случай че не, би трябвало да се стараем да подобряваме играта си и да трупаме самочувствие. Има още шест мача до края на постоянния сезон. Целта ни е да спечелим колкото се може повече мачове. Ако останем в горната част ще играем със мощните тимове, до момента в който в случай че сме в долната, ще играем някои много безсмислени мачове.

Карабельов приказва за въздействието върху тима на старши треньора Златомир Загорчич и именития вратар Георги Петков, който продължава да бъде част от отбор.

" Аз мога единствено да бъда признателен на господин Загорчич, тъй като получих един доста скъп урок от него, когато бях чартърен в Царско село, само че ще го запазя за себе си. Гошо Петков е огромна фигура и отличен вратар. Той постоянно ще бъде част от тима - неговата роля в съблекалнята е доста значима. Той е водачът на тима и капитанът ", изясни полузащитникът.

Янис направи дебют за националния тим през 2019 година и се надява, че ще продължи да бъде част от представителния отбор на страната ни. За идния бараж с Унгария полузащитникът се надява да види стадион " Васил Левски " претъпкан и единен.

" Най-хубавото възприятие, което един футболист може да изпита е да играе за родината. Невероятно и извънредно. Няма леки мачове на интернационално равнище. Най-важното ще е в случай че може най-малко един път да видя националния тим цялостен и единен. Очаквам да бъда част от отбора, само че това завсиси само от мен и представянето ми ", приключи Янис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР