Получилата третия проучвателен мандат партия БСП приключва в четвъртък първия

...
Получилата третия проучвателен мандат партия БСП приключва в четвъртък първия
Коментари Харесай

БСП приключва първия кръг консултации за кабинет с третия мандат

Получилата третия изследователски мандат партия Българска социалистическа партия завършва в четвъртък първия кръг от съвещания за сформиране на държавно управление с третия изследователски мандат.

Очакват се диалози с парламентарната група на " Демократична България " (ДБ), както и с напусналите " ИТН " (ИТН) депутати. Срещите още веднъж ще са в Народното събрание.

От " Демократична България " към този момент оповестиха, че ще идат на срещата с Българска социалистическа партия, само че ще се включат по-активно в договарянията, в случай че " Продължаваме промяната " и " ИТН " изгладят несъгласията си.

Да има работещо антикорупционно болшинство е изискването на напусналите депутати от Има Такъв Народ, с цел да поддържат кабинет с мандата на Българска социалистическа партия, сподели самостоятелният народен представител Георги Георгиев пред Нова тв.

Същото (ПП) по време на консултациите си с Българска социалистическа партия във вторник. Тогава двете обединения препотвърдиха направената към този момент стратегия и оповестиха, че името на премиера ще стане ясно, в случай че се обезпечи болшинство за политиките в нея. Социалистите към този момент предложиха възможният министър-председател да бъде излъчен от най-голямата партия в Народното събрание - " Продължаваме промяната ", а оттова наподобява имат намерение за поста, както направиха

В сряда ръководството групировка Има Такъв Народ, която дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Хората на шоумена Слави Трифонов оповестиха, че ще поддържат антикорупционния закон, само че единствено на първо четене, а преди дефинитивно му гласоподаване ще внесат редица ремонти. Това обаче наподобява ще е проблем, тъй като законопроектът им да бъде признат без основни редакции на импортираното.

След вчерашната среща с Има Такъв Народ за следващ път бе декларирано, че персоналният състав на възможен кабинет следва да се разискват на по-късен стадий.

Хората на Слави Трифонов не престават да не споделят какви са желанията им във връзка настояването на Политическа партия Бойко Ива Митева от Има Такъв Народ уточни, че. По думите ѝ обаче не би трябвало да се записва съответно име, преди да бъдат признати процедурните правила за избор на ръководител на комисията.

След като първия изследователски мандат, а, президентът на Българска социалистическа партия, който е последният късмет за кабинет в границите на 47-ото Народно заседание..

Ако и социалистите не съумеят да извърши мандата, президентът ще разпусне Народното събрание, ще сформира служебно държавно управление и ще разгласи датата за провеждането на предварителни избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР