Получаването на енергия от звездите в космоса се счита за

...
Получаването на енергия от звездите в космоса се счита за
Коментари Харесай

Цивилизациите могат да използват гравитационните лещи за прехвърляне на енергия

Получаването на сила от звездите в космоса се смята за един от най-ефективните способи за генериране на чиста, възобновима сила. Този способ изисква слагането на спътници в околоземна орбита, които непрекъснато да събират слънчевата сила и да я изпращат до станции, ситуирани на повърхността на Земята. Гравитационните лещи, както демонстрират математическите калкулации, могат да усилят дистанцията на подобен транспорт на сила до междузвездно, като по този метод обезпечат нужната сила за научноизследователски задачи отвън нашата Слънчева система.

През 1916 година Алберт Айнщайн приключва Общата доктрина на относителността, която демонстрира по какъв начин гравитацията трансформира кривината на пространство-времето. Едно от многочислените предвиждания на ОТО са така наречен гравитационни лещи – оптични феномени на деформиране на светлината от далечните звезди, която минава наоколо до извънредно солидни обекти. Астрономите откриха доста способи за потребление на гравитационните лещи за проучване на Вселената.

Нова публикация дава отговор на въпроса по какъв начин да се употребява фокуса на гравитационната леща на една звезда, с цел да може да се концентрира и придвижва сила към други звездни системи, написа Universe Today.

Стандартното съоръжение, което през днешния ден се употребява за междупланетна връзка, в случай че бъде мащабирано, ще разреши на две гравитационни лещи да трансферират сила в междузвездното пространство.

Тази структура дава опция за потребление на светлинното увеличаване на двете лещи, което води до доста увеличение на съотношението сигнал/шум на излъчвания сигнал. Изчисленията демонстрират, че междузвездният транспорт на сила при сходно съответствие сигнал/шум е на практика изпълним.

За изчисленията създателите на тази научна работа са употребявали аналитични принадлежности, които са създадени още в предишното. Разглеждат се два разновидността за транспорт на лазерна сила – през единична леща и през двойна гравитационна леща. Във всички случаи точковият предавател е ситуиран във фокалната област на лещата, което усилва силата, която се насочва към приемника. Получените резултати демонстрираха, че преносът на сила следва същите правила като усилването на светлината и може да се прави благодарение на същата инфраструктура.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР