Полски превозвачи възнамеряват да обявят общонационална стачка и да блокират

...
Полски превозвачи възнамеряват да обявят общонационална стачка и да блокират
Коментари Харесай

Полските превозвачи заплашват да блокират границата с Украйна

Полски превозвачи имат намерение да разгласят общонационална стачка и да блокират всички гранични пунктове с Украйна в символ на митинг против несъразмерната конкуренция от страна на украинските товарни камиони откакто бе либерализиран интернационалният транспорт сред Украйна и страните от Европейски Съюз.

Това оповестява украинската организация УНИАН, като се позвава на интернационалната транспортна асоциация на Украйна. Според нея при досегашните си митинги полските превозвачи блокираха единствено един от пунктовете, само че към този момент имат намерение да затворят безусловно всички пътища. Планира се акцията да продължи два месеца.

Уточнява се, че първата акция към този момент е съгласувана с локалните управляващи и ще стартира от 10 ч сутринта на 3 ноември до граничния пункт Корчева.

Полските превозвачи упорстват:

- да бъде върнат разрешителния режим за украинските камиони,

- да се втвърдят разпоредбите за транспорти по ЕКМТ (Европейската конференция на министрите превоза,

- да се забрани регистрацията на компании в Полша, в случай че финансите им не се намират на територията на Европейски Съюз,

- обособени опашки на границата за коли с номера от Европейски Съюз,

- обособени опашки на всички граници за празни коли.

През юни полските фермери блокираха Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дорогуск-Ягодин " и стопираха придвижването на товарни коли, като пропускаха единствено камиони с филантропични товари. Автобусите прекосяваха свободно, напомня УНИАН.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР