Полша заяви, че е готова да изпрати съветски изтребители МиГ-29

...
Полша заяви, че е готова да изпрати съветски изтребители МиГ-29
Коментари Харесай

До месец и половина Полша дава на Украйна МиГ-29 frognews.bg

Полша съобщи, че е подготвена да изпрати руски изтребители МиГ-29 в Украйна като част от коалиция от страни. Съюзниците на Киев обаче са изключително внимателни по отношение на прехвърлянето на бойни самолети и в този смисъл не е ясно какъв брой време може да отнеме сходен развой.  

Запитан в четвъртък какъв брой самолета МиГ-29 може да достави Варшава, началникът на кабинета на президента Павел Шрот сподели, че " сигурно няма " да бъдат 14.

Миналия четвъртък словашкият министър на защитата Ярослав Над уточни, че полският му сътрудник Мариуш Блашчак е декларирал по време на среа на Европейски Съюз, че Варшава ще се съгласи на взаимен развой за предаване на изтребители МиГ-29 на Украйна. По думите на Над и Словакия би трябвало да вземе решение да изпрати ли самолети на Украйна или не. 

Съюзниците на НАТО в някогашния комунистически изток, като Полша и Словакия, са изключително гласови поддръжници на Киев, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година

Ангажиментът на Варшава към нейния комшия беше значим за убеждаването на европейските съдружници да дарят тежки оръжия на Украйна, в това число танкове - ход, на който до неотдавна се противопоставяха няколко държавни управления, в това число и това на Германия. 

Полша изпрати в Украйна 14 немски танка Leopard 2.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР