Полша засега не възнамерява да въвежда общата европейска валута. Това

...
Полша засега не възнамерява да въвежда общата европейска валута. Това
Коментари Харесай

Полша не бърза да влиза в еврозоната, според новоизбрания премиер

Полша към този момент не има намерение да вкарва общата европейска валута. Това съобщи през днешния ден в изявление за " Радио Мария " новият министър председател на страната Матеуш Моравецки, представен от ТАСС.


" Ние не бързаме за там (към еврозоната) ", сподели политикът, като подсети, че за задачата Полша ще би трябвало да промени Kонституцията. Според него сега е по-добре за републиката да резервира националната си валута.

" Еврозоната изпитва проблеми. Южните страни не могат да реализират конкурентоспособност, тъкмо тъй като са в еврозоната, не могат да девалвират валутата си и да погасяват дълг в личната си валута ", разяснява Моравецки.

Кандидатурата на вицепремиера на Полша и министър на финансите и развиването Матеуш Моравецки за премиерския пост бе издигната от ръководещата партия " Право и правдивост ", откакто досегашната министър-председателка Беата Шидло, ръководеща кабинета след успеха на партията на парламентарните избори през есента на 2015 година, реши да напусне. Гласуването в Сейма (долната камара на парламента), което би трябвало да утвърди новия министър председател, е планувано за вторник.

Това значително е условност, тъй като " Право и правдивост " има болшинство в законодателния орган, означи Асошиейтед прес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР