Полша поиска официално разрешение от Германия за намеренията си да

...
Полша поиска официално разрешение от Германия за намеренията си да
Коментари Харесай

Полша иска разрешение от Германия да изпрати още дузина МиГ-29 в Киев

Полша изиска публично позволение от Германия за желанията си да съобщи към дузина бойни самолети МиГ-29 на Украйна.

Изтребителите са купени от полската войска през 2002 година, като са получени от запасите на Националната национална войска на несъществуващата към този момент Германска демократична република, част от спътниците на Съветския съюз до 1989 година

Това е и повода, заради която Варшава търси единодушието на Берлин за договорката по трансфер на самолетите в Украйна. Според съветника на президента Анджей Дуда Яцек Севера, към дузина от тях към момента са разполагаем на Полша и могат да бъдат употребявани като военна помощ.

Украйна към този момент получи 8 полски МиГ-29 в последните няколко седмици - те не са част от немската договорка.

Това е следващата обстановка, в която желанията на Полша да доставя Киев с въоръжение опира до единодушието на Германия. В началото на годината полското държавно управление заплаши, че няма да чака позволение на Берлин и ще изпрати танкове Leopold 2 на съседите си. Малко по-късно Германия въпреки всичко премисли по-ранната си позиция и реши сама да се включи в помощта с бойни танкове.

При визитата на Володимир Зеленски във Варшава стана ясно, че Полша приготвя още 6 самолета МиГ-29 за изпращане, откакто останалите осем бъдат доставени.

Държавата има и други осъвременени изтребители, които обаче към този момент ще резервира за лични потребности, до момента в който не получи по-съвремнни бойни самолети, поръчани от Съединени американски щати и Южна Корея.

Словакия е втората страна, която към този момент даде 4 МиГ-29 на Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР