Полша иска да купи няколко дрона Ем Кю-9 Рийпър (MQ-9

...
Полша иска да купи няколко дрона Ем Кю-9 Рийпър (MQ-9
Коментари Харесай

Полша иска спешно да купи американски дронове

Полша желае да купи няколко дрона Ем Кю-9 " Рийпър " (MQ-9 Reaper) от Съединени американски щати по специфична ускорена процедура и възнамерява спомагателни поръчки на по-късен стадий, съобщи Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Плановете на полските управляващи са свързани с възходящите терзания за сигурността на страната след началото на съветската инвазия в прилежаща Украйна, отбелязва английската организация. 

„ Планираме незабавно да се снабдим с първите безпилотни системи Ем Кю-9 " Рийпър "... Преговаряме за доставките на няколко сета “, сподели през днешния ден в изявление подполковник Кшиштоф Платек, който е представител на организацията за въоръжение към полското министерство на защитата.

Той добави, че паралелно с това Полша работи по програмата „ Зефир “, в границите на която се водят договаряния за поръчката на безпилотни летателни апарати със междинна надморска височина и огромна устойчивост. Платек отхвърли да разкрие точния модел на дроновете, които страната може да поръча. 

Полша се надява първите дронове да бъдат доставени преди края на годината. Стойността на плануваната поръчка не беше оповестена от министерството. 

„ Тази поръчка е отговор на... обстановката към сигурността, изключително в Централна Европа “, сподели Платек, визирайки войната в Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР