Положиха основите на един от шестте мостаПроектът ще глътне поне

...
Положиха основите на един от шестте мостаПроектът ще глътне поне
Коментари Харесай

Ердоган даде старт на изграждането на канал „Истанбул“

Положиха основите на един от шестте моста
Проектът ще глътне най-малко 15 милиарда $

Отваряме нова страница в развиването на Турция, съобщи на церемонията в събота Реджеп Ердоган.
Турският президент Реджеп Ердоган даде старт на построяването на водния канал “Истан­бул”, който ще обезпечи втори проход за корабите сред Черно и Мраморно море, оповестиха локални медии.

Това стана на гала в събота по полагането на основите на моста Сазлъдере - един от шестте моста над бъдещата водна артерия.

45-километровият канал ще минава през западната част на град Истанбул, като се чака да облекчи интензивния трафик през Босфора и да снижи риска от произшествия. Съоръжението ще е с дълбочина малко над 20 метра и минимална ширина 275 метра.

Ердоган дефинира началото на строителството като “нова страница в развиването на Турция” и акцентира, че каналът е план, който ще обезпечи бъдещето на Истанбул”.

По думите на президента оборудването би трябвало да бъде приключено за шест години и ще коства към 15 милиарда $. Неотдавнашни оценки на строителни специалисти обаче предвиждат, че градежът ще глътне 65 милиарда $.

Маршрутът на водния път е най-оптималният и е определен от 5 вероятни разновидността. Според плановете корабоплаването през канал “Истанбул” ще бъде 13 пъти по-безопасно, в сравнение с през Босфора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР