Полицията в Хонконг замрази 10 милиона долара от голям фонд

...
Полицията в Хонконг замрази 10 милиона долара от голям фонд
Коментари Харесай

Хонконг арестува четирима, замрази 10 млн. долара за демонстрантите

Полицията в Хонконг замрази 10 милиона $ от огромен фонд за подкрепяне на протестиращите против демокрацията и арестува четиримата му членове, обвинявайки ги в пране на пари, съобщи " Гардиън ".

Полицията заяви, че следствието им е фокусирано върху Spark Alliance, онлайн платформа с нестопанска цел, основана през 2016 г ., която събира дарения, с цел да даде поддръжка на несъгласните с режима.

Това е една от двете сходни платформи .

В изказване на страницата си във Facebook Spark Alliance отхвърли изказванията на полицията. Фондът съобщи, че четиримата задържани имат законно посланичество и че няма да разясняват делото, което се води сега.

Според полицията обаче средствата са били употребявани за разнообразни от заявените цели и четиримата ще бъдат съдени и за пране на пари.
 Хиляди облечени в черно стачкуват в Хонконг
Хиляди облечени в черно стачкуват в Хонконг

Правителството приканва за успокоение

Протестите ескалираха през юни поради към този момент анулиран законопроект за екстрадиция, който би разрешил изпращането на хора в континентален Китай за изпитване, само че в този момент се трансформира в по-широки апели за народна власт, наред с други претенции.

Полицията арестува над 6000 души и повдигна обвинявания за към 1000 от тях, запълвайки градските съдилища със каузи, които евентуално ще продължат години. Около 40% от задържаните са студенти, някои от които са изправени до 10 години в пандиза, в случай че бъдат наказани за обвинявания в вълнения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР