Полицията в германската столица прекрати многолюден протест срещу ограничителните мерки,

...
Полицията в германската столица прекрати многолюден протест срещу ограничителните мерки,
Коментари Харесай

Берлинската полиция прекрати протест срещу ограниченията

Полицията в немската столица приключи оживен митинг против ограничаващите ограничения, наложени поради епидемията от новия ковид. Това стана единствено няколко часа, откакто митингът стартира без съблюдаване на отдалеченост сред участниците и без носене на маски, както бяха призовали силите на реда, съобщи " Ройтерс ".

В Туитър полицията предизвести, че освен това състояние, няма различен избор, с изключение на да спре проявата. Всички ограничения, които предприехме, не доведоха до съблюдаване на изискванията, съобщи полицията. Неин представител сподели, че протестиращите се разотиват спокойно, въпреки че има някои обособени дребни огнища на напрежение - запален резервоар за отпадък и блокирани улици, съобщи Новини.бг.

За поддържане на реда по време на днешната проява, за която се бяха събрали към 18 000 души, бяха ситуирани 3000 служители на реда. Полицията бе готова за възможни прояви на принуждение. Днешната проява в началото бе неразрешена от градските управляващи, само че нощес районен съд в последна сметка я разреши. Активисти на митинга, ядосани от опита на градските управляващи да го забранят, ги засипаха с хиляди поръчки за спомагателни протестни прояви през двата почивни дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР