Полицията в Гърция разби банда за трафик на хора, в

...
Полицията в Гърция разби банда за трафик на хора, в
Коментари Харесай

Гърция издирва българин от разбита банда за трафик на хора

Полицията в Гърция разруши тайфа за трафик на хора, в която е забъркан и българин, съобщава Нова телевизия.

Ръководител на незаконната организация е била 40-годишна жена от Узбекистан.

Установени са още трима членове на бандата от Албания, България и Узбекистан, които се търсят. Срещу тях е заведено дело за незаконна организация, трафик на хора и нарушение на имиграционния кодекс.

До развръзката се е стигнало, откакто сънародничка на 40-годишната задържана жена е била видяна от минувачи да виси от балкона на жилищна сграда в центъра на Атина.

Службите за незабавна помощ били извикани от жител, който помислил, че става дума за опит за самоубийство.

Чужденката, дружно с 40-годишната жена, били отведени в полицейското ръководство, а казусът бил стихотворец от отдела за битка с трафика на хора.

Бандата е експлоатирала полово дами от Узбекистан в неравностойно обществено и икономическо състояние, на които е била обещавана легална работа и огромно възнаграждение, в случай че заминат за Гърция.

При идването си в Атина обаче, посредством психическо или физическо принуждение или под предлог за погасяване на дълг, дамите са били отвеждани в обществени домове, където са били експлоатирани, а извоюваните от тях пари са били отнемани от групировката.

Посочва се, че членовете на незаконната организация са подали електронно заявление за позволение за престояване без знанието на избавената и са поискали от нея да изплати дълг в размер на 1000 евро.

Бандата е получила минимум 37 000 евро доходи от половата употреба на жертвите. Най-малко девет други чужденки са били принудени да работят в обществени домове, които са били експлоатирани от обвинените.

В два парцела в Атина са открити и конфискувани 2600 евро, паспорт, фотокопия на паспорти и документи на чужденки, документи за парични преводи, документи, употребявани като оправдателни документи за разрешителни за престояване, както и тетрадка с имената на дамите и паричните суми.

Жертвата е репатрирана по нейна молба, откакто ѝ е оказана поддръжка и отбрана.

Арестуваната 40-годишна жена е предадена на следовател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР