Полицията в Албания използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу

...
Полицията в Албания използва сълзотворен газ и водни оръдия срещу
Коментари Харесай

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу привърженици на опозицията в Албания

Полицията в Албания употребява сълзотворен газ и водни оръдия против стотици последователи на опозицията, които нахлуха в щаба на партията, която поддържат. В момента се водят разногласия кой да я оглави. С

Над 10 души са задържани след съпроводения с принуждение митинг.

Един служител на реда и един стачкуващ са леко ранени, се споделя в изказване на силите на реда.

Франс прес написа, че дългогодишният политик и някогашен началник на главната опозиционна " Демократическа партия " Сали Бериша е обединил към себе си свои последователи в опит да в профил настоящия водач на партията Лулзим Баша, който през септември изключи Бериша от парламентарната група на партията.

Симпатизанти на 77-годишния Бериша, който беше министър председател на Албания 8 години до 2013-а, са се пробвали да нахлуят в централата на партията в Тирана, употребявайки железни пръти за отваряне на вратата и чупейки прозорци.

Те превзеха за малко партерния етаж в постройката, където по това време са се намирали Баша и други депутати от опозицията, само че полицията ги е разпръснала, употребявайки водни оръжия и съгласно осведомителните организации - и сълзотворен газ.

Бериша се зарече " борбата да продължи ". Пред кореспонденти той съобщи, че " това е единствено началото на нашата опозиция ".

През май американският държавен департамент забрани на Бериша да влиза в Съединени американски щати, защото бил обвързван с " корупция в огромни мащаби ".

Бериша отхвърля обвиняванията като политически и твърди, че няма доказателства против него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР