Полицията разкри телефонна измама, осъществявана в продължение на почти цял

...
Полицията разкри телефонна измама, осъществявана в продължение на почти цял
Коментари Харесай

Удар на ало-мафията! Измамници убедиха наивник да продаде имот, свиха му 100 бона

Полицията разкри телефонна машинация, реализирана в продължение на съвсем цялостен месец. Жертвата - 71-годишен мъж от София, който предал на измамници сумата от над 100 000 лв. при започване на януари.
Парите той оставял в региона на Транспортна болница в интервала 8-10 януари. На 23 януари сюжетът траял - измамниците го убедили да продаде неподвижен парцел и да им съобщи парите от продажбата, като договорката е трябвало да се реализира на 30 януари. При извършена в сряда интервенция от чиновници на бранш „ Измами “, ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи, са арестувани двама куриери – престъпно проявен мъж на 61 години и щерка му, на 33 години, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
При извършените процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани парите, откраднати от жертвата, мобилни телефони и SIM-карти, употребявани при осъществяване на закононарушението.
По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата продължава под надзора на прокуратурата.
При друга профилирана полицейска интервенция, извършена на 28 януари, е разкрита още една телефонна машинация. Непосредствено след вземането на 1400 лева от стара жена е арестуван куриерът. Иззета е открадната сума.
Установено е, че задържаният е забъркан и в машинация, осъществена на 9 август предходната година в София за сумата от 4000 лв.. Изяснява се съпричастността му към още "ало " измами, осъществени в интервала август 2018 година - януари 2019 година Материалите са докладвани на прокуратурата, работата продължава под наблюдението на държавното обвиняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР